Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Franse Taal

Is jouw Frans ‘comme ci comme ça’? Wil je de taal graag beter leren spreken en ben je op zoek naar een leuke cursus? Of wil je meer te weten komen over interessante taaltips en grappige Franse taalweetjes? Op deze pagina vind je de beste (online) taalcursussen en de laatste blogartikelen over het Frans. 

franse taal

Hoe kun je het beste Frans leren?

Ben jij zo iemand die Frans leerde op de middelbare school, maar ben je (bijna) alles vergeten? Of red je je al prima met je Frans, maar wil je het beter spreken of schrijven? Dan zit je hier goed! Wij helpen je doelmatig en efficiënt aan de slag. Jij spreekt op korte termijn goed Frans!

Hoe wil jij Frans leren?

Online Franse lessen

Snel en makkelijk Frans leren? Kies dan voor een onlinecursus van Frantastique. Wat je kunt verwachten zijn interessante, beknopte en gepersonaliseerde cursussen. Hun methode? Korte, op maat gemaakte lessen, waarbij je in maximaal 15 minuten per dag spelenderwijs je Frans verbetert. FRANS.nl mag een maand gratis online lessen aanbieden om te kijken of hun methode bij jou past. Wil je vrijblijvend een cursus proberen? Klik dan hier

Andere (thuis) cursussen

Naast Frantastique zijn er natuurlijk ook andere (online) cursussen Frans waarbij je leert in je eigen tempo. Aan jou om te kijken welke methode het beste je bij je past! Ben je iemand die liever uit een boek leert? Bij bol.com vind je veel boeken die je helpen om Frans te leren. Een boekentip? Frans voor zelfstudie is een echte aanrader.

Taalcursus op maat

Wil jij je de Franse taal eigen maken, omdat je in Frankrijk gaat wonen? Kom je er vaak en wil je meer dan alleen een drankje bestellen op een terras maar een echt praatje maken met Fransen? Dan hebben we een intensieve taalcursus voor je. Wij bieden taalcursussen aan op maat, waarin je je voorbereidt op het denken en doen in het Frans. Klik hier voor meer informatie.

checklist

Frans spreken? Waarom zou je?

Of course, met Engels kom je een heel eind. Maar wil je je echt verstaanbaar maken in Frankrijk en makkelijk contact leggen, dan is Frans (bien sûr) toch echt de beste manier!

Wereldtaal

Wist je dat er wereldwijd bijna 300 miljoen mensen Frans spreken? Samen met het Engels is Frans de enige taal die op alle continenten wordt gesproken. Bovendien is de Franse taal de meest aangeleerde vreemde taal, na het Engels. Je staat dus nooit met je mond vol tanden.

Cultuur

Internationaal gezien wordt in veel culturele disciplines gebruikgemaakt van Franse terminologie. Door Frans te leren, begrijp je de begrippen een stuk beter. Bovendien is Frans een analytische taal die het denken structureert en een kritische geest bevordert.

Taal van de liefde

Het Frans is een mooie, rijke en melodieuze taal, die vaak de ’taal van de liefde’ wordt genoemd. En dat is niet voor niets, want het klinkt allemaal net iets romantischer als je iets in het Frans zegt.

Financiën

Frankrijk is één van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Wil je zakendoen met Fransen, en je spreekt een woordje Frans? Dan sta je alvast met 1-0 voor. Bovendien vergroot je, zowel nationaal als internationaal, je kansen op de arbeidsmarkt met het spreken van de Franse taal.

alle artikelen

over frans

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!