Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verhuizen naar Frankrijk

Een gewone verhuizing is al stressvol, laat staan een verhuizing naar het buitenland! Niet zo gek dat het stresslevel dan nog wat verder stijgt. Een internationale verhuizing is ingewikkelder, omdat je met extra bijzonderheden te maken krijgt. Hoe organiseer jij je emigratie naar Frankrijk? Of de verhuizing van je spullen naar je tweede huis?

verhuizen naar frankrijk

Wat moet je regelen als je gaat verhuizen naar Frankrijk?

Waar moet je allemaal aan denken bij een nieuw huis? En is dit nieuwe huis je vakantiehuis of ga je er echt permanent wonen? Zorg in elk geval voor een goede planning. Helemaal als je gaat emigreren, want dan krijg je met veel papierwerk te maken. Verhuizen naar het buitenland is nét iets meer dan je auto volladen en rijden maar.

Wees voorbereid

Wat kost verhuizen naar Frankrijk?

De datum van jouw verhuizing naar Frankrijk staat vast. Uiteraard kun je overwegen je spullen zelf te verhuizen, maar veel mensen onderschatten de hoeveelheid tijd en energie. Denk daarom aan een goede verhuizer: deze neemt veel zorg uit handen. Benieuwd hoeveel dat gaat kosten? De totaalprijs van het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf hangt af van een aantal dingen. Zoals de hoeveelheid spullen, de af te leggen afstand en of je de spullen wilt laten in- en uitpakken.

Offertes

Wil je de exacte prijzen van je verhuizing weten? Vraag dan diverse offertes aan. Met behulp van het formulier hiernaast ontvang je offertes van vijf verschillende verhuisbedrijven. De offertes zijn gratis en vrijblijvend en gemakkelijk te vergelijken. Bovendien kost het invullen maar 2 minuten werk en ontvang je van alle verhuisbedrijven brochures, die je op je gemak kunt doornemen.

checklist

Heb je aan alles gedacht?

Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Ondanks die enorme checklist vergeten veel mensen juist de belangrijkste dingen!

Woning

Is je verhuizing naar Frankrijk voor een korte periode of permanent? Denk goed na of je je woning in Nederland wilt behouden of verkopen.

Auto invoeren

Als je gaat verhuizen naar Frankrijk, mag je niet zomaar je auto meenemen. Je moet namelijk je auto invoeren, je nummerbord veranderen en een andere autoverzekering regelen.

Verhuisbedrijf

Aarzel niet om een professioneel bedrijf in te schakelen, die je helpt met de verhuizing naar Frankrijk. Zo ga je in elk geval zonder zorgen over!

Huisdieren

Heb je een hond of een ander huisdier? Zorg er dan voor dat deze is ingeënt en een identificatiechip heeft.

alle artikelen

over verhuizen naar frankrijk

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!