Tweede Huis in Frankrijk? La Douce France?

Droom jij al jaren van een vakantiehuis in Frankrijk? Of heb je je tweede huis in Frankrijk al gevonden, maar weet je niet hoe je alles in werking moet stellen? Of ben je inmiddels al zover dat je al tot een koop bent gekomen, maar vraag je je af hoe bepaalde dingen werken of is er sprake van een taalbarrière? In Frankrijk werken dingen nou eenmaal net even anders dan in Nederland. Vooral op administratief, fiscaal en juridisch gebied. Dingen waar je misschien niet altijd even bij stilstaat, maar wel heel belangrijk zijn.

Waar moet je op letten als je een tweede huis in Frankrijk wilt kopen?

De informatie op deze pagina geeft je een overzicht van een aantal belangrijke aspecten. Een vakantiehuis kopen misschien makkelijk, zeker als je ervaring hebt met een huis kopen in Nederland en is voor vele Frankrijkliefhebbers een droom. Maar helaas denken er nog altijd teveel mensen iets te makkelijk over en lopen tegen bepaalde dingen aan. De Franse huizenmarkt werkt namelijk net even anders. Om te voorkomen dat je met de nodige problemen te maken krijgt, raden we je aan om deskundig advies in te winnen zodat jij je dromen waar kunt maken. Op die manier weet je dat je niets over het hoofd ziet, zoals bijvoorbeeld:

checklist

Heb je aan alles gedacht?

Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Bovendien vergeten veel mensen juist de belangrijkste dingen!

Voorbereiding

Denk goed na in welke regio en/of departement je een huis zou willen kopen. Wil je juist aan de kust, in de bergen, op een park of ergens rustig op het platteland?

Makelaars

Mocht je besluiten een makelaar in te schakelen, let er dan op of de makelaar beschikt over de verplichte carte professionelle. Alleen met dit document mag hij bemiddelen in vastgoed in Frankrijk.

Verhuizen

Wil je wat spullen verhuizen vanuit Nederland? Schakel dan een professioneel bedrijf in om te verhuizen naar Frankrijk en breng je spullen zonder zorgen over!

Financiën

Je kunt financieel nog zo goed voorbereid zijn en alles hebben berekend, er zullen altijd financiële tegenvallers zijn. Zorg er dus voor dat je een buffer hebt.

tips emigreren frankrijk

Hoe vind je een tweede huis in Frankrijk?

Frankrijk kent geen algemene online huizensite waar alle huizen die te koop staan op staan. Huizen staan te koop bij lokale makelaars en notarissen, online en bij particulieren zelf. 

Bestaande tweede huis bezitters

Ben jij al trotse eigenaar van een tweede huis in Frankrijk? En zijn er bepaalde dingen die je je afvraagt of is je huidige persoonlijke situatie veranderd? Heb je (ver)bouwplannen en weet je bijvoorbeeld niet welke vergunningen je moet aanvragen? Of wil je je vakantiehuis verkopen en wil je hierbij deskundige begeleiding of advies? Krijg je een aanslag van de Franse belastingdienst waarvan je denkt dat deze niet klopt en wil je bezwaar indienen maar weet je niet hoe dat gaat? Neem dan contact met ons op!

tweede huis in frankrijk
emigreren naar frankrijk

De fiscus

Als je je in Frankrijk een tweede huis hebt, dan krijg je helaas natuurlijk ook te maken met de Franse belastingdienst.

Hoe gaat het in z'n werk als je wilt verbouwen?

Misschien heb je een huis gekocht dat je beter eigenlijk een bouwval kunt noemen, of wil je bijvoorbeeld een stuk aan je huis aanbouwen. Heb je in zulke gevallen een bouwvergunning nodig? En zo ja, hoe moet je die dan aanvragen en kan dat wel zomaar? En hoe moet je het aanpakken als je een bestemmingswijziging moet aanvragen? Hoe krijg je tijdens de aankoopfase een beeld van de technische staat en kosten voor de verbouwing?

gevolgen emigreren frankrijk

alle artikelen

over tweede huis in frankrijk

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!

Volg ons

Contactformulier