Zoek
Sluit dit zoekvak.
franse taalcursus op maat

Franse taalcursus op maat

Wil jij intensief je Frans verbeteren omdat je bijvoorbeeld gaat wonen, werken of een tweede huis koopt in Frankrijk? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Want met onze intensieve taalcursus kom je volledig uit de voeten in het Frans en bereidt je je voor op je komst naar Frankrijk!

Voor wie is het bedoeld?

In principe is de cursus voor iedereen bedoeld, maar voor kleine kinderen is het wellicht minder geschikt. Ben je alleen, of een stel of een gezin? Schrijf je dan gerust in. Je moet er wel rekening mee houden als je gaat emigreren dat het het handigst is om toch wel 3 maanden voor je vertrek aan de cursus te zijn begonnen zodat je je goed kunt voorbereiden. Daarnaast heb je vlak voor de verhuizing ook wel wat anders aan je hoofd.

Cursusduur

Hoe lang het traject duurt, hangt uiteraard ervan af hoe weinig of goed je al Frans kunt spreken of lezen, en natuurlijk ook van je wensen. Ben je bijvoorbeeld beginner en wil je echt alleen de basis leren? Of kun je al wat Frans en wil je iets gerichter te werk? Meestal hanteren we ongeveer het volgende:

  • Basisgebruiker: 40 uur per cursus (20 lessen)
  • Onafhankelijke gebruiker: 20 uur per cursus (10 lessen)
  • Vaardige gebruiker: 20 uur per cursus (10 lessen)

Inschrijven

Als je geïnteresseerd bent in onze taalcursus op maat, maken we in eerste instantie een telefonische of digitale intake. Op die manier bespreken we je niveau, de specifieke onderwerpen en leerdoelen die aan de orde komen, het soort taaltraining dat nodig is, het aantal lessen die je zou willen en/of nodig zijn en de voorkeuren voor de dagen en tijden waarop je beschikbaar bent. In het contactformulier onderin deze pagina kun je je gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met je op.

Wat ga je leren?

In de taalcursus richten we ons op spreken, lezen en schrijven in het Frans. De lessen worden voornamelijk in het Frans gegeven.
De training omvat de volgende aspecten:

  • Begrip van de taal
  • Uitbreiding van de woordenschat
  • Correcte uitspraak
  • Verbetering van de luistervaardigheid
  • Ontwikkeling van schrijfvaardigheid (op niveau B/C)
  • Verbetering van de spreekvaardigheid en het aanmoedigen om te spreken, zelfs als dit als uitdagend wordt ervaren.
  • Vaardigheden om informatie op internet te vinden en kennis van belangrijke formulieren en documenten.

In de taallessen bereid je je voor op diverse situaties, waaronder bijvoorbeeld: dingen in en rondom het huis, school, werkvloer, informele gesprekken, boodschappen doen en winkelen, communicatie met onder andere de gemeente en het communiceren met aannemers, etc. (dus ook het aanvragen van offertes, opstellen van emails en het voeren van telefoongesprekken). Deze specifieke situaties worden behandeld om je taalvaardigheid te ontwikkelen en je voor te bereiden op real-life interacties in het Frans.

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen