Wonen in Frankrijk? La Douce France?

Voor iedereen die in Frankrijk een tweede huis wil kopen, emigreren, verhuizen of wil ondernemen in Frankrijk. Ben je op zoek naar onafhankelijk en deskundig advies op basis van je persoonlijke situatie zodat jij je droom zonder zorgen kunt waarmaken? Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wat moet je regelen?

Een nieuw huis kopen is voor veel mensen een spannende gebeurtenis, maar helemaal als dat huis ook nog in het buitenland staat. Frankrijk heeft immers zijn eigen wetten, regels, gewoonten en een andere taal.. 
Als dat nieuwe huis kopen óók nog eens betekent dat je gaat verhuizen naar Frankrijk, komt er natuurlijk nog meer bij kijken. Bovendien moet je dan ook op zoek naar werk of ga je een bedrijf starten, wat ook net even anders gaat dan in Nederland. Kun je je pensioen uit laten betalen in Frankrijk of moet je het daar aanvragen?

checklist

Heb je aan alles gedacht?

Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Bovendien vergeten veel mensen juist de belangrijkste dingen!

Woning

Hoe ga je je (tweede) huis in Frankrijk financiëren? Waar vind je een huis?

Werk & Ondernemen

Welke bedrijfsvorm is voor jouw bedrijf (fiscaal, financieel en juridisch) het beste?

Verhuizen

Ga je emigreren of wil je spullen naar je tweede huis brengen? Schakel dan een professioneel bedrijf in om te verhuizen naar Frankrijk om zonder zorgen over te gaan!

Kinderen

Ga je emigreren en heb je kinderen? Verdiep je dan in het Franse schoolsysteem en de eventuele kinderopvang. In Frankrijk werkt dat net even anders.

Emigreren naar Frankrijk

Droom jij er al jaren van om te gaan emigreren naar Frankrijk? Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je regelen? Hier vind je alle informatie over emigreren naar Frankrijk.

Verhuizen

Om de verhuizing van je spullen naar je nieuwe (tweede) huis in Frankrijk zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen, kun je een internationaal verhuisbedrijf inhuren. Op onze pagina over verhuizen naar Frankrijk vind je alle tips en trics voor een gemakkelijke verhuizing en kun je (gratis) 5 offertes aanvragen van verhuisbedrijven en deze vergelijken.

Pensioen

Wil je emigreren naar Frankrijk? Hoe zit het dan eigenlijk met je pensioen? Waar moet je allemaal precies op letten?

Tweede Huis

Is je grootste wens een vakantiehuis in Frankrijk? Heb je er misschien al een gevonden maar weet je niet hoe alles werkt in Frankrijk met een makelaar, notaris, hypotheken, etc? Op deze pagina vind je allerlei informatie.

Werken & Ondernemen

Als je van plan bent om permanent in Frankrijk te gaan wonen, wil je waarschijnlijk ook gaan werken, als je niet al met pensioen bent. Misschien ben je op zoek naar een baan of wil je een eigen onderneming starten.