Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wonen in Frankrijk

Wie wil er nou niet wonen in Frankrijk? Misschien wil je er een tweede huis kopen, voorgoed naartoe emigreren, verhuizen naar dat mooie dorp of ondernemen in Frankrijk. Ben je op zoek naar onafhankelijk en deskundig advies op basis van je persoonlijke situatie, zodat jij je droom zonder zorgen kunt waarmaken? Wie weet kunnen wij je helpen!

wonen in frankrijk

Wat moet je regelen als je in Frankrijk wilt wonen?

Spannend! Een nieuw huis kopen! Voor veel mensen een opwindende gebeurtenis, helemaal als die woning in Frankrijk staat. Een ander land heeft nou eenmaal z’n eigen wetten, regels, gewoonten én een andere taal. 
Als je gaat verhuizen naar Frankrijk, komt daar heel wat bij kijken. Misschien moet je dan ook op zoek naar werk, of start je een bedrijf. Allerlei ontwikkelingen die net even anders gaan dan je in Nederland gewend bent. En je pensioen, hoe zit het daar eigenlijk mee? Kun je die in Frankrijk uit laten betalen of moet je deze daar aanvragen? Zoveel vragen! Denk vooral aan het volgende:

Goede voorbereiding

Al jaren is het jouw grote droom: emigreren naar Frankrijk! Maar ja, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken en wat moet je regelen? Hier vind je alle informatie over emigreren naar Frankrijk.

Om de verhuizing van je spullen naar je nieuwe (tweede) huis in Frankrijk zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen, is het slim een internationaal verhuisbedrijf in te huren. Op onze pagina over verhuizen naar Frankrijk vind je alle tips en trics voor een gemakkelijke verhuizing. Bovendien kun je (gratis) 5 offertes aanvragen van verhuisbedrijven en deze vergelijken.

Wil je emigreren naar Frankrijk? Dan heeft deze stap sowieso gevolgen voor je pensioen. Waar moet je allemaal precies op letten?

Jouw grootste wens: een vakantiehuis in Frankrijk. Misschien heb je er al één gevonden en heb je veel vragen. Want ja, hoe werkt het in Frankrijk met een makelaar, de notaris, het afsluiten van een hypotheek, etc. etc.? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Als je van plan bent je permanent in Frankrijk te vestigen, wil je waarschijnlijk ook aan de slag, mocht je niet al met pensioen zijn. Stel, je bent op zoek naar een baan of wilt een eigen onderneming opstarten, lees dan vooral verder.

Meer weten over jouw pensioen?

Wil je weten hoe het met jouw pensioen zit als je naar Frankrijk gaat verhuizen, of juist als je (terug) naar Nederland gaat? Download hier de informatie en bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen.

Onze unieke concept: de SCI+

Een huis in Frankrijk financieren is als buitenlander steeds moeilijker, aangezien een hypotheek niet of nauwelijks meer mogelijk is. Om toch trotse bezitter van een stukje Frans grondgebied te kunnen worden, bieden wij een SCI+ oplossing aan. Hierbij zijn er nog meer juridische, financiële en fiscale voordelen. Ben je benieuwd? Download dan onze brochure en lees alles over de mogelijkheden van een SCI+ die jou kunnen helpen om je droom waar te maken!

checklist

Heb je aan alles gedacht?

Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Ook al heb je die mooie checklist gemaakt, vaak staan de belangrijkste dingen er niet op! Voorkom dat je de mist in gaat met al het papierwerk door niet dezelfde fouten te maken als 75% van de mensen die je voor gingen.

Woning

Al gedacht hoe je je (tweede) huis in Frankrijk gaat financieren? Waar vind je sowieso een huis, en in welke regio wil je wat kopen?

Werk & Ondernemen

Welke bedrijfsvorm is voor jouw bedrijf (fiscaal, financieel en juridisch) het beste?

Verhuizen

Ga je emigreren of wil je spullen naar je tweede huis overbrengen? Schakel dan een professioneel bedrijf in om te verhuizen naar Frankrijk. Zo verhuis je zonder stress!

Kinderen

Ga je emigreren met je kinderen? Verdiep je dan in het Franse schoolsysteem en de eventuele kinderopvang. In Frankrijk werken dat soort zaken net even anders.

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!