Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede Huis in Frankrijk

Droom jij al jaren van een vakantiehuis in Frankrijk? Of heb je dat geweldige tweede huis in Frankrijk al gevonden, maar weet je niet hoe je alles in gang moet zetten? Of wacht, jij bent inmiddels al tot een koop gekomen, maar vraagt je af hoe bepaalde dingen werken! Misschien is er sprake van een taalbarrière en blijkt je schoolfrans te kort te schieten? In Frankrijk werken veel zaken nou eenmaal net even anders dan in Nederland. Vooral op administratief, fiscaal en juridisch gebied. Daar sta je vooraf niet altijd bij stil, terwijl die puntjes op de i juist heel belangrijk zijn!

tweede huis frankrijk

Waar moet je op letten als je een tweede huis in Frankrijk wilt kopen?

Een vakantiehuis kopen lijkt misschien makkelijk, zeker als je al ervaring hebt met het kopen van een huis in Nederland. Maar helaas, vaak denk je er net iets te gemakkelijk over. Vroeg of laat loop je tegen onduidelijkheden aan. De Franse huizenmarkt werkt namelijk net even anders. Om te voorkomen dat je in de problemen komt, hierbij een goede raad: win vooral deskundig advies in, zodat jouw droom geen nachtmerrie wordt. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, zoals bijvoorbeeld:

Hoe vind je een tweede huis in Frankrijk?

Frankrijk kent geen algemene online huizensite, waar alle te koop staande huizen voor je op een rijtje staan. Je moet iets meer moeite doen en zoeken bij lokale makelaars en notarissen, zelf online het web afstruinen of bij particulieren aankloppen. 

De fiscus

Heb je in Frankrijk een tweede huis gekocht, dan krijg je natuurlijk ook te maken met de Franse belastingdienst. Waar je in Nederland vaak met een paar muisklikken je zaken hebt geregeld, ligt dat in Frankrijk iets ingewikkelder en gaat er veel tijd overheen.

Bestaande tweede huis bezitters

Ben jij al de trotse eigenaar van een tweede huis in Frankrijk? En zijn er nog vragen of is je huidige persoonlijke situatie veranderd? Heb je (ver)bouwplannen en weet je bijvoorbeeld niet welke vergunningen je moet aanvragen? Of wil je je vakantiehuis verkopen en heb je hierbij deskundige begeleiding of advies nodig? Misschien krijg je een aanslag van de Franse belastingdienst, waarvan je denkt: dit klopt niet. En wil je bezwaar indienen, maar ja, hoe? Neem dan contact met ons op!

Hoe & wat als je wilt verbouwen?

Misschien heb je een prachtig Frans optrekje gekocht, maar is het wat bouwvallig. Of wil je je bestaande huis uitbreiden en een stuk aanbouwen. Vaak heb je in zulke gevallen een bouwvergunning nodig. Maar ja, hoe moet je die aanvragen en zijn je plannen wel te realiseren? Wie weet moet je een bestemmingswijziging aanvragen. En hoe krijg je tijdens de aankoopfase een beeld van de technische staat en de kosten voor de verbouwing?

Ons unieke concept: de SCI+

Een huis in Frankrijk financieren is als buitenlander steeds moeilijker, aangezien een hypotheek niet of nauwelijks meer mogelijk is. Om toch trotse bezitter van een stukje Frans grondgebied te kunnen worden, bieden wij een SCI+ oplossing aan. Hierbij zijn er nog meer juridische, financiële en fiscale voordelen. Ben je benieuwd? Download dan onze brochure en lees alles over de mogelijkheden van een SCI+ die jou kunnen helpen om je droom waar te maken!

checklist

Heb je aan alles gedacht?

Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. En dan vergeet je juist de belangrijkste dingen!

Voorbereiding

Denk goed na over de locatie: in welke regio en/of departement wil je een huis kopen? Aan de kust, hoog in de bergen, op een park of ergens rustig op het Franse platteland?

Makelaars

Mocht je besluiten een makelaar in te schakelen, check dan of de makelaar beschikt over de verplichte carte professionelle. Alleen met dit document mag een makelaar bemiddelen in vastgoed in Frankrijk.

Verhuizen

Wil je wat spullen verhuizen vanuit Nederland? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in. Deze brengt je spullen zonder zorgen over!

Financiën

Ook al ben je financieel nog zo goed voorbereid en heb je alles tot achter de komma berekend, er zullen altijd financiële tegenvallers zijn. Zorg daarom voor een financiële buffer.

alle artikelen

over tweede huis in Frankrijk

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!