Search
Close this search box.
huis kopen frankrijk financieel

Hoe koop je je Franse droomhuis zonder gedoe en met financieel voordeel?

Droomhuis in Frankrijk? Eenvoudig te realiseren!

Een eigen huis, een plek onder de zon. En wel in Frankrijk. Een droom van veel mensen, die makkelijker is te realiseren dan je denkt. Helemaal als je eigen geld hebt, dat je wilt investeren. Natuurlijk kun je de gebaande paden volgen en op persoonlijke titel eigenaar worden van je Franse huis. Geen probleem. Maar heb je wel eens gehoord van de mogelijkheid van een SCI? De Société Civile Immobilière is een Franse rechtsvorm, waarbij je niet direct zelf eigenaar wordt van de woning, maar via de SCI. 

Slimme keuze

Waarom deze bedrijfsvorm een slimme keuze is? SCI is een beheersvennootschap, speciaal bedoeld voor onroerend goed. Het eigendom van de SCI wordt in aandelen opgesplitst, die je naar rato verdeeld. De aandeelhouders zijn fiscaal gezien de eigenaren van het huis. Zo is het mogelijk met familie of vrienden een huis te kopen, waarbij ieders deel niet per se even groot hoeft te zijn. Het leuke hierbij is dat eventuele kinderen ook een percentage aandelen kunnen hebben en mede-eigenaar zijn van het Franse huis. Hiermee bouwen ze vermogen op.

Flexibel en goedkoper

De bedrijfsvorm SCI zorgt voor flexibiliteit, omdat je de aandelen relatief eenvoudig kunt overdragen in vergelijking met een huis dat op iemands naam staat. Kies je voor de SCI+ oplossing (met extra fiscaliteit) dan is de bedrijfsvorm ook voordeliger, omdat er bijvoorbeeld bij nieuwbouw en bij aan- of verbouw geen BTW wordt berekend. Dus stel, je koopt een huis van twee ton met een BTW van 20%, dan scheelt je dat 40.000 euro, een aanzienlijk bedrag. 

Handig voor de toekomst

Een ander voordeel is dat bij bezit van een SCI het Nederlandse erfrecht van toepassing is. Daarnaast als je de aandelen overdraagt, kan dit met een onderhandse akte, buiten de notaris om. Niet alleen is het overzetten van aandelen daarmee makkelijker, ook is het goedkoper. Daarbij kunnen ouders de aandelen later ook stukje bij beetje aan de kinderen schenken. Hierdoor gelden veelal lagere schenkingsrechten.

Financiering makkelijk geregeld

Zie je op tegen de financiering van je Franse huis? Met een SCI+ is dat bij de Franse bank relatief makkelijk te regelen als buitenlander. De bank kijkt met name naar de verhuurcapaciteit van het onroerend goed. Afhankelijk daarvan heb je vanaf ongeveer een kwart van de aankoopprijs aan eigen geld nodig.

Professionele hulp

Wil je de SCI+ op een goede manier inrichten, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Sowieso moet de SCI+ worden ingeschreven bij de Franse Kamer van Koophandel en worden aangemeld bij de Franse belastingdienst. Bovendien is de SCI+ alleen mogelijk met een Franse bankrekening.

PS: Meer weten over deze oplossing? Download dan vrijblijvend onze gratis brochure met alle voordelen op een rij, of neem contact op met onze adviseurs.

Ons unieke concept: de SCI+

Een huis in Frankrijk financieren is als buitenlander steeds moeilijker, aangezien een hypotheek niet of nauwelijks meer mogelijk is. Om toch trotse bezitter van een stukje Frans grondgebied te kunnen worden, bieden wij een SCI+ oplossing aan. Hierbij zijn er nog meer juridische, financiële en fiscale voordelen. Ben je benieuwd? Download dan onze brochure en lees alles over de mogelijkheden van een SCI+ die jou kunnen helpen om je droom waar te maken!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen