Zoeken
Sluit dit zoekvak.
tips huis frankrijk vinden

8 Tips om je perfecte huis in Frankrijk vinden

Ben je op zoek naar je eigen huis in Frankrijk?

Oh lala, wat is die vakantie in Frankrijk weer geweldig. Prachtig weer, glooiende landschappen, schitterende dorpjes en heerlijk eten. Jij sluit Frankrijk en de Fransen in je hart en weet zeker dat je klaar bent om de stap te zetten. Dat ultieme Franse droomhuis gaat er dit keer echt komen. Maar waar te beginnen? Funda kennen de Fransen niet, laat staan een makelaar die voor jou op huizenjacht gaat. Dat belooft een spannend avontuur te worden. 

8 handige tips om jouw Franse droomhuis te vinden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zet eerst je belangrijkste criteria op een rij. Hieronder alvast een eerste aanzet:

1. Locatie, locatie, locatie…  

De cruciale factor bij het kiezen van een Frans droomhuis is de locatie. Liever een landelijke omgeving dicht bij de natuur, of toch een bruisende stad of dorp met gemakkelijke toegang tot de bakker, slager en supermarkt? Natuurlijk, af en toe een grote trip voor boodschappen is niet erg. Maar het kan best vervelend zijn als je een belangrijk ingrediënt bent vergeten. Denk ook goed na over de nabijheid van scholen, winkels, medische faciliteiten en toegangswegen.

2. Bereken je budget

Een open deur wellicht, maar… bepaal je budget voordat je op zoek gaat naar een huis. Houd rekening met de kosten van aankoop, notariskosten, belastingen en eventuele renovatiekosten. Wees hierbij realistisch over wat je je kunt veroorloven. Dokter een slim financieel plan uit dat klopt als een bus om jouw vastgoedaankoop (inclusief eventuele renovatiekosten) te kunnen bekostigen. Misschien moet je je huis in Nederland verkopen of er een tweede hypotheek op nemen? Praat met deskundigen die gespecialiseerd zijn in vastgoedfinanciering in het buitenland.

3. Stijl van het huis

Frankrijk heeft een breed scala aan bouwstijlen, van charmante boerderijen en Provençaalse villa’s tot statige herenhuizen en moderne bouwsels. Bedenk welke stijl het beste bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl past. Denk ook na over de gewenste grootte en indeling van het huis. Heb je behoefte aan meerdere slaapkamers, een ruime keuken, een grote tuin of een zwembad? Wanneer voldoet jouw droomhuis aan de behoeften van jou en je gezin?

4. Bestaand of nieuwbouw?

Zoek je een bestaand huis? Controleer dan de staat van het pand en overweeg of renovatie en reparaties nodig zijn. En begin vooral niet te renoveren zonder bouwvergunning en zonder eerst de gemeenteraad of burgemeester te vragen naar verdere instructies en richtlijnen. Als je gaat voor een nieuwbouwhuis, zorg er dan voor dat je vertrouwd bent met de bouwplannen en het opleveringsschema.

5. Juridisch advies

Natuurlijk komen er ook juridische vragen op je af. Belangrijk om te begrijpen bij het kopen van een huis in Frankrijk zijn eigendomsrechten, belastingen, bestemmingsplannen, enz. Raadpleeg een deskundige of een notaris om je te begeleiden bij het aankoopproces. Die advieskosten zijn een verstandige investering, zelfs als je goed Frans spreekt. Wij helpen je uiteraard graag 🙂

6. Bezoek de streek ook ‘s winters

Leer de lokale gemeenschap kennen waarin je geïnteresseerd bent. Daarom is het belangrijk om de omgeving waar je een huis wilt kopen ook tijdens de winter te bezoeken. Helemaal als het gaat om onroerend goed in een plattelandsomgeving in het France profonde. Kijk ook naar de beschikbaarheid van voorzieningen en activiteiten die je interesseren. Hoe erg is een taalbarrière? Wat zijn de lokale en culturele gebruiken? Zijn die leuke winkels, dat levendige marktje en de gezellige restaurants ook in de winter open?

7. Denk op lange termijn

Denk na over je toekomstplannen. Overweeg hoelang je van plan bent in Frankrijk te blijven en of het huis geschikt is voor je toekomstige levensstijl. Houd ook rekening met onverwachte levensgebeurtenissen. Koop je bijvoorbeeld als stel een huis in Frankrijk, en een van de twee overlijdt plotseling, hoe zit het dan met de vererving? Hoe gaat het eigendom dan over?

8. Waar vind je je perfecte huis?

Heb je bovenstaande punten voor jezelf op een rijtje gezet? Begin dan met het kijken op de juiste sites. Op zoek naar een woonhuis of een vakantiewoning? Kijk dan op logic-immo of op leboncoin; de marktplaats van Frankrijk waar ook huizen te koop staan. Heb je als project een gîte of chambre d’hôte voor ogen, dan vind je veel informatie op cantais of seloger.com. Misschien weet je al in welke regio je wilt gaan wonen? Bezoek dan sites van regionale makelaars. Gebruik Google Maps en zelfs Street View om zo het beste beeld van de huizen te krijgen.

Het vinden van een droomhuis in Frankrijk is een hele uitdaging, maar met grondig onderzoek naar je behoeften en de juiste deskundige hulp is het een opwindende stap. Ga ervoor en maak je droom waar!

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen