Zoek
Sluit dit zoekvak.
waarom investeren in een huis in frankrijk

Waarom zou je investeren in een huis in Frankrijk? Dit zijn de 3 beste redenen!

Wil jij je eigen droomhuis in Frankrijk? Waarom zou je nog wachten?

‘Leven als een God in Frankrijk’; iedereen kent de Nederlandse uitdrukking. Grappig genoeg komt deze uitspraak in de Franse vocabulaire niet eens voor. Fransozen zijn helemaal niet zo tevreden over hun eigen land. Toch staat het land voor veel Nederlanders symbool voor het goede leven. Niet alleen vanwege het prettige klimaat en het heerlijke eten overigens. Rust en ruimte zijn ook belangrijke graadmeters. Volgens cijfers van Eurostat (Europees bureau voor statistiek) telt Frankrijk ruim 100 mensen per vierkante kilometer, in Nederland is dat vijf keer zoveel. Niet zo gek dat het vakantieland voor velen een plek is om een droomhuis te kopen. 

3 goede redenen om nu te investeren in een huis in Frankrijk

Maar waarom het juist nú het moment is om te investeren in een mooi Frans optrekje?

We spraken met onze financieel specialist, een Nederlander die woont in Frankrijk (de Beaujolaisstreek) en die mensen helpt bij hun woonproject. 

Huizenprijzen liggen lager

De Franse huizenprijzen liggen een stuk lager dan de Nederlandse. Ok, dat is geen nieuws, al jaren is dit het geval. Maar momenteel zijn de verschillen in prijs nog groter geworden. De huizenprijzen in Nederland zijn zo enorm gestegen; vorige maand ruim een vijfde hoger dan in november vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster is dat de sterkste toename in ruim twee decennia. Het gaat daarnaast om een evenaring van de grootste prijsstijging in meer dan veertig jaar.

In Frankrijk zijn de prijzen sinds de Coronacrisis ook gestegen, maar veel minder snel. Is het in Nederland inmiddels moeilijk om voor drie ton een leuk huis te vinden, in Frankrijk is dat nog steeds een hele redelijke en normale prijs voor een droomhuis.

Rentepercentage historisch laag

Een andere belangrijke reden om nu te investeren is het rentepercentage, dat nog steeds historisch laag is. Koop je nu een huis in Frankrijk dan kun je een lening afsluiten met een rentepercentage onder de 1%. De verwachting is wel dat dit percentage in de toekomst gaat stijgen in verband met de ingetreden inflatie. Kenners van de markt verwachten dat vanaf juni 2022 de rente langzaam oploopt. Het moment om je schreden op de Franse huizenmarkt te zetten is dus nu aangebroken. 

Investeren in steen levert geld op

Volgens statistieken over de Franse woningmarkt zijn de meeste tweede huizenbezitters tussen de veertig en de zestig jaar oud en hebben een bovenmodaal inkomen; ongeveer de helft is gepensioneerd. Behoor jij tot die groep, dan weet je dat je spaargeld door de lage rentes helemaal niets oplevert. Waarom dat geld laten slapen op de bank? Je kunt beter investeren in stenen en een mooi vakantiehuis of gîte aanschaffen. Wat dat betreft heeft Frankrijk voor iedereen wat te bieden. Skiliefhebbers vinden er een huis in de Alpen voor een redelijke prijs. Mensen die de zon in de zee willen zien zakken hebben de keuze uit kilometers kust aan de Atlantische Oceaan of Middellandse Zee. En de zoekers naar rust en groen vinden hun heil in bijvoorbeeld de Morvan, een populaire regio onder veel Nederlanders. Waar wacht je nog op?

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen