Zoek
Sluit dit zoekvak.
nederlandse tv kijken in frankrijk

Hoe kijk je in Frankrijk naar Nederlandse tv?

Nederlandse tv kijken vanaf je Franse canapé? Pas facile!

Bien sûr, wonen en leven in Frankrijk is hartstikke lekker. Het aantal zonuren is flink hoger dan in Nederland, het landschap is superafwisselend en je kunt er zóóó lekker eten. Maar soms wil je gewoon even back to the roots. Lekker met een blokje Hollandse kaas op de bank voor de Nederlandse tv. Die kaas is nog wel te regelen, alleen is het in Frankrijk vaak niet mogelijk om naar Nederlandse televisie te kijken. Als je geen satelliet of Ziggo abonnement hebt, zijn de meeste programma’s geblokkeerd. Enorm frustrerend! 

Iets met auteursrechten

Dat je niet zomaar Nederlandse TV in Frankrijk kunt kijken, heeft te maken met de auteursrechten van een programma. Televisiezenders hebben meestal alleen rechten betaald om hun programma’s binnen Nederland uit te zenden. Vandaar dat iemand vanuit het buitenland toegang wordt geweigerd. Dus foeter je regelmatig tegen de melding ‘Helaas is dit programma vanaf jouw locatie niet te bekijken.’ C’est comme ça, dus tant pis. 

Via NPO en BVN TV

Maar je hebt toch NPO Plus, horen we je denken. Klopt, met een abonnement op NPO Plus kijk je gemiste afleveringen terug, maar vanuit Frankrijk zijn livestreams van NPO 1, 2 en 3 of aangekochte series, sportwedstrijden, films en documentaires niet beschikbaar. Toch zijn bepaalde livestreams wel te bekijken, zoals NPO nieuws en NPO politiek. Hiervoor kun je terecht bij bvn.tv. Ook biedt deze site gratis een selectie uit het actuele televisieaanbod van de Nederlandse Publieke Omroep. Maar ja, zelf bepalen wat je wilt kijken, dat lukt helaas niet.

Of via NLZIET

Ook heb je NLZIET. Hiermee bekijk je programma’s van de publieke omroep (NPO) én van commerciële zenders als RTL en SBS. Wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding en de NLZIET app op je telefoon, tv, tablet of laptop. Naast actualiteiten en series kun je ook sportprogramma’s terugkijken, zoals de Olympische Spelen en de Tour de France. Hiervoor moet je wel een abonnement nemen vanaf 8.95 per maand en deze kun je 14 dagen gratis uitproberen. 

Alle programma’s via VPN

Een andere optie om alle Nederlandse televisieprogramma’s in Frankrijk te kunnen kijken is via een Virtual Private Network (VPN). Hiervoor heb je een abonnement bij een VPN-aanbieder nodig en deze is goedkoper dan eerdergenoemde opties. Via hun app word je verbonden met een server in Nederland. Zo lijkt het alsof iemand uit Nederland verbinding zoekt en kijk je zonder problemen vanaf je canapé jouw lievelingsprogramma’s en actualiteiten. Let wel bij het kiezen van een VPN op de internetsnelheid, zodat je geen last hebt van haperend beeld.

Maak de juiste keuze

Maar ja, hoe kies je de juiste VPN, welke zijn betrouwbaar? Tip: neem altijd een betaalde VPN, deze beveiligt je gegevens. En kies ook voor een proefabonnement. Zo kun je de verbinding eerst testen en zit je nergens aan vast. Kijk hier voor de beste VPN-providers. Eindelijk kun je zonder gedoe al je favoriete tv-programma’s online kijken, zowel live als via replay. Hè, hè, en nu een glaasje wijn…
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen