Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bestemmingen in Frankrijk

Elke bestemming in Frankrijk heeft zo zijn eigen charme. Op deze pagina vind je een overzicht van alle streken in Frankrijk met een uitgebreid overzicht aan bezienswaardigheden en activiteiten. Want elk departement en ieder gebied is weer anders!

Frankrijk telt in totaal 18 regio’s, waarvan 5 overzeese regio’s. Er zijn 101 departementen, 96 hiervan liggen op het vasteland.

Welke regio of gebied in Frankrijk kies je voor je (zomer)vakantie? In welk streek wil je gaan wonen? Waar is de natuur het mooist, de campings het gezelligst en de stranden het mooist? Welke leuke stadjes wil je een keer gezien hebben? En welke Franse bezienswaardigheden zijn een bezoek waard?

bestemmingen frankrijk

bestemmingen

Waar wil je naartoe?

Elke reiziger kan zijn hart flink ophalen in Frankrijk. Maar wat wil je er zeker gezien, geproefd en beleefd hebben? Laat je inspireren door deze tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip

Wil je een stedentrip in Frankrijk maken? Het land kent zo ontzettend veel mooie steden die de moeite zijn voor een weekendje of een midweek weg. Natuurlijk kun je naar Parijs, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan Metz, Lyon of Nantes.

Regio's & Departementen

Er zijn zoveel mooie plekken in Frankrijk, maar welke regio of kies je? Elke regio of departement heeft namelijk wel weer iets anders te bieden.

De bergen

Naast dat Frankrijk populair is als wintersportbestemming, zijn de Franse bergen ook leuk om buiten de winter naartoe op vakantie te gaan. Niet zo gek, want alles is mogelijk: wandelen, klimmen, rafting, canyoning, mountainbiken, paragliden en nog veel meer! De vele bergmeren bieden bovenop allerlei watersport mogelijkheden.

De kust

Frankrijk heeft een gigantische kustlijn. Dat in combinatie met het lekkere klimaat, zorgt ervoor dat er veel Nederlanders graag op vakantie gaan. Naast de bergen is het de belangrijkste toeristische bestemming in Frankrijk.

alle artikelen

over alle bestemmingen

Vakantiehuizen in Frankrijk

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!