Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kost een huis in de Bourgogne?

Iedereen kent het van de wijn, en iedereen heeft er wel langs gereden op weg naar sneeuw of zon, maar niet iedereen weet dat de Bourgogne veel te bieden heeft. Dit prachtige gebied ligt op maar één dag rijden vanuit Nederland, met glooiende heuvels, bossen, rivieren en meren. Nog belangrijker: vriendelijke lokale mensen die je graag zien komen in deze bijzondere streek tussen Parijs en Lyon. Het klimaat is landelijk, dus zonnige hete zomers met koele nachten, en koude droge winters met niet veel sneeuw of regen.

Ben je je aan het verdiepen in een huis in de Bourgogne?

Als je besluit een huis hier te kopen om langer van de streek te genieten, is het belangrijk te weten dat er sterke variaties zijn in prijzen. Dit komt aan de ene kant door rijkdom van de wijneconomie. Hoe verder van de wijngaarden, hoe goedkoper. En aan de andere kant komt het door de afstand tot Parijs, Lyon en lokale steden zoals Dijon. Dit omdat de bewoners van deze steden op korte afstand van hun stad bereid zijn te investeren in weekendhuizen. Of ze willen met de lunch thuis kunnen eten! (want wat moet je anders doen als je twee uur werkpauze hebt?) Dus in het midden van de Bourgogne, ver van de steden, is het dan ook goedkoper. Maar wat kost een leuk huis in de Bourgogne eigenlijk?

Voorbeelden van huizen

We geven hier wat voorbeelden van de gebieden waar buitenlanders in geïnteresseerd zijn. Dus niet dichtbij Dijon of Chalon sur Saone waar er werk is, maar daar waar het fijn is een huis te hebben om te wonen of tijdens vakanties ervan te genieten. Uitgaande van een huis met drie slaapkamers, met een kleine tuin, in goede staat en karakter zoals steen en houten plafonds, betaal je in de omgeving van het wijngebied Beaune al gauw 350 000 euro of meer.

Hieronder een huis met een patio en terras met uitzicht op wijngaarden verkocht voor € 325.000 begin van dit jaar. Intussen zijn de prijzen iets gestegen.

wat kost een huis in de bourgogne

Op maar 20 minuten afstand richting het westen dalen de prijzen aanzienlijk, dan kan je hetzelfde al voor € 275.000 kopen. Hier zie je een huis met 2000 m2, verkocht voor € 280.000 in de buurt van Epinac.

wat kost een huis in de bourgogne

Als je dieper het land ingaat, richting Morvan is datzelfde gezellige huis € 220.000 waard. Hieronder een huis in de buurt van Lormes, met 1000m2 grond, 3 slaapkamers, en prachtige ver gezichten, verkocht voor € 200.000.

een huis kopen in de bourgogne

Let wel, er is veel te krijgen zo rond de 100.000 euro. Maar verwacht dan niet een huis met centrale verwarming, en energie label ‘A’.. Hier zie je bijvoorbeeld een huis in de Morvan dat recent voor € 100.000 is verkocht.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met France4u.
France4u.eu is een full service makelaar, met 10 agenten in de Bourgogne om u te helpen een huis te vinden, en zonder meerkosten begeleidt tot een succesvolle aankoop in uw taal.

Kom je er niet uit? Zou je graag meer willen weten over de aanschaf van een tweede huis in Frankrijk? Neem dan contact met ons op!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen