Kleinschalig & hondvriendelijk vakantie park in Normandië

La Petitière is wat je noemt een echte genietbestemming! In een fotogenieke omgeving in het departement Orne in Normandië vind je dit sympathieke en hondvriendelijke vakantie park met ruime staanplaatsen, Château-caravans en een originele gîte. 

In augustus 2017 kregen de Nederlandse Remco, Loes en hun corgi’s Max en Dino, de sleutel van een bouwvallige boerderij uit 1750 in het dorpje Mantilly in het zuiden van Normandië. 

Nou ja sleutel… een denkbeeldige sleutel want er zat niet eens een voordeur in. Hun droom was een kleinschalig hondvriendelijk vakantie paradijs op te zetten, voor volwassenen.

Het ontstaan van een hondvriendelijk vakantie domein in Normandië

hondvriendelijk vakantiepark normandie

De Franse droom van Loes en Remco ontstond 6 jaar geleden in Nederland. Daar hadden ze in Ouderkerk aan de Amstel naast hun werk in de reclamewereld een B&B. Dat beviel ze erg goed. De omgang met steeds wisselende gasten en het hen naar de zin maken. Ze kregen er veel energie van en wilden er hun werk van gaan maken. Loes en Remco houden van Frankrijk en zijn avontuurlijk ingesteld, dus de stap om hun plan in ‘La douce France’ te realiseren was dan ook snel gemaakt. 

Nu bijna 4 jaar later, na een grondige verbouwing, hebben ze onze deuren kunnen openen voor vakantiegangers. 4 jaar van veel klussen, reizen tussen Nederland en Frankrijk, de taal leren, de omgeving ontdekken en nieuwe vrienden maken.

hondvriendelijk vakantiepark normandie

La Petitière

Aan het eind van een doodlopend straatje, omgeven door landerijen, koeien, appel- en perenbomen, ligt het prachtige domein La Petitière (de naam van het straatje). Een boerderij waarvan een deel inmiddels bewoonbaar is gemaakt, een prachtige romantische gîte, 4 ruime kampeerplaatsen en 2 gezellige brocante ingerichte vintage caravans. Er is een zwembad en Loes en Remco hebben van een half ingestorte hooischuur een superleuke ‘ruïne’-bar gemaakt. Hier serveren ze ook hun table d’hôtes aan gezellig gedekte tafeltjes.

Speciaal voor gasten met honden hebben ze hun ruime kampeerplekken omheind en is er een groot eveneens omheind hondenspeelveld. 

hondvriendelijk vakantiepark normandie

Te doen in de buurt van La Petitière

Er is ontzettend veel te doen en te zien in de omgeving. Daarom heeft het stel voor hun gasten een map klaarliggen met uitstapjes waarvan ze de meeste zelf getest hebben. Van een bezoekje aan Le Mont Saint Michel, of het indrukwekkende kasteel in Fougères, tot aan een Calvados proeverij bij de buren. 

Mantilly, het dorp waar het vakantieparadijs zich bevindt, is de ‘capitale du poiré’, oftewel, de hoofdstad van de perenwijn. Een heerlijk mousserend licht alcoholisch drankje. Uiteraard serveren ze deze in de bar, en bovendien hebben Loes en Remco zelfs een heerlijke cocktail bedacht met poiré.

rustig vakantiepark normandie
camping normandie honden

Bijkomen in een ontspannen omgeving

Het is natuurlijk jammer dat het koppel in hun eerste seizoen te maken heeft met het coronavirus en de maatregelen die daarmee gepaard gaan, waardoor mensen toch wat terughoudender zijn om naar Frankrijk af te reizen. Dit terwijl je bij la Petitière juist heerlijk kunt bijkomen van alles! Een groene weidse omgeving waar van alles te doen is en welke nog niet overspoeld is door toeristen en niet ver van Nederland (750 km vanaf Utrecht). Loes en Remco hopen dan ook deze zomer (en daarna) deze bijzondere plek nog met veel mensen te kunnen delen. 

Benieuwd naar dit gezellige hondvriendelijke vakantie paradijs in Normandië?

Neem dan eens een kijkje op de website van La Petitière. Misschien is er nog wel een plekje beschikbaar! 

Enkele reviews van eerdere gasten:

‘Superfijne plek om op vakantie te mogen zijn’

‘Heerlijk romantisch verblijf in de gîte’

‘Heerlijke vakantie, omgeving is prachtig, veel te bezichtigen’

‘De zeer vriendelijke gastheer en gastvrouw hebben een oprecht gevoel voor gastvrijheid’

‘Loes en Remco zijn warm, gastvrij, altijd een glimlach en zo aardig’

hondvriendelijk vakantiepark normandie
La Petitière, voor een hondvriendelijke en ontspannen vakantie in Normandië. Voor meer informatie en reserveringen kun je kijken op www.la-petitiere.com, of mailen naar info@la-petitiere.com. Adres: La Petitière 61350 Mantilly, Frankrijk

Dit artikel is in samenwerking geschreven met La Petitière. Wil jij ook een gesponsord artikel voor jouw gîte, vakantiedomein, camping, B&B, etc? Neem dan contact met ons op voor alle mogelijkheden.