Zoeken
Sluit dit zoekvak.
tips weekend nice

Tips voor een last minute weekend Nice

Last minute vakantie naar Nice? Pas mal!

Klaar met de Nederlandse regenbuien? Toe aan een beetje zonneschijn en een warm zeebriesje? Twijfel niet langer en boek een last minute naar de badplaats Nice, aan de Côte d’Azur. Een Franse stad met een rijke en beetje Italiaanse uitstraling. Hier wandel je in de schaduw van de palmbomen over de Promenade des Anglais. Bijvoorbeeld langs het beroemde hotel Negresco. Laat de koude, grijze Noordzee achter je en neem een frisse duik in de azuurblauwe Middellandse Zee. Geen zandstrand, wel een kiezelstrand. Je hoort de golven rollen over de keien: heel rustgevend. In dit artikel geven je we tips voor dingen die je absoluut niet mag missen als je een weekend in Nice bent!

Zuid-Frankrijk

10 toeristische hoogtepunten die je niet mag missen

Naast de Promenade en het strand heeft Nice nog tal van toeristische hoogtepunten die je niet mag missen. Een adembenemend uitzicht over de stad bijvoorbeeld. Hiervoor wandel je naar het Colline de Château. Er is geen kasteel te bekennen op deze heuvel, dus ga vooral niet op zoek. Wel heb je een belle vue van 360 graden over de stad, het achterland en de Middellandse Zee.

tips weekend nice

Alle top tips voor een weekend Nice

Vieux Nice en de Cours Saleya

In Vieux Nice duik je de sfeervolle smalle straatjes van de oude stad in, met pittoreske pleintjes, kleurrijke gevels en talloze boetieks en restaurants. Zoals Comptoir du Marché, met vers, heerlijk en betaalbaar eten. Mis de Cours Saleya niet, oorspronkelijk de bloemenmarkt van Nice. Tegenwoordig zie je er ook manden met fruit, kruiden, vlees, vis en een keur aan andere verse producten. En natuurlijk een kraam waar socca wordt gebakken, de pannenkoek Niçoise, gemaakt van kikkererwtenmeel.

Cathédrale Saint-Nicolas

Wist je dat Russische tsaren graag de badplaats bezochten om de strenge winter in Rusland te ontlopen? De laatste tsaar liet er daarom een Russisch-orthodoxe kathedraal bouwen: Cathédrale Saint-Nicolas. Een beetje vreemd om tussen de palmbomen de uivormige koepels te zien van deze opvallende Russische architectuur. Ook het interieur is versierd met prachtige iconen en mozaïeken. 

Musée National Marc Chagall

Klaar om cultuur te snuiven? Het Musée National Marc Chagall is alleen al de moeite waard vanwege z’n ligging: op het hoger gelegen stadsdeel Cimiez, omgeven door een mediterrane tuin vol bloemen. Binnen vind je een uniek oeuvre van Marc Chagall met schilderijen, tekeningen, prenten, beeldhouwwerken, keramiek, glas-in-lood, wandtapijten en mozaïeken. De schilder was betoverd door het licht en het diepe blauw van de Côte d’Azur, en dat zie je duidelijk terug in zijn werk.

Fondation Maeght

Voor een tochtje buiten Nice rijd je in een half uur naar het kunstenaarsdorp Saint-Paul-de-Vence. Hier bivakkeerden vroeger veel artiesten en beroemdheden. Bezoek het Fondation Maeght, een beroemd modernekunstmuseum met een beeldentuin. Of het hotel-restaurant La Colombe d’Or. Volgens ingewijden betaalden kunstenaars als Kees van Dongen, Picasso en Míro soms met een schilderij voor onderdak en een warme maaltijd. De wanden hangen vol met kunst. Leuk om te weten: Yves Montand en Simone Signoret hebben hier hun huwelijksfeest gehouden. 

Musée Matisse Nice

Naast Chagall was ook kunstenaar Matisse veel in Nice te vinden. Hij woonde de helft van het jaar op Cours Saleya. Musée Matisse is gewijd aan zijn werk en herbergt een uitgebreide collectie van zijn schilderijen, tekeningen en sculpturen. Veel van de collectie komt rechtstreeks uit zijn atelier. 

Jardin Albert I

Populair bij lokale inwoners die even tot rust willen komen, is de Jardin Albert I: een groene oase in het hart van Nice. Een fijne plek om te ontspannen en te genieten van de bloemen en fonteinen. 

Cap Ferrat en de villa van barones Ephrussi de Rothschild

Als je tijd hebt voor nog een uitstapje, bezoek dan het nabijgelegen schiereiland Cap Ferrat. In de 19e eeuw liet de elite hier luxueuze villa’s bouwen. Nog steeds wonen er welgestelden aan dit deel van de Franse Rivièra. Om een villa te bezichtigen, kun je terecht in het woonhuis van de excentrieke barones Ephrussi de Rothschild, op het hoogste punt van Cap Ferrat. Na haar dood liet ze het huis en haar hele verzameling kunstschatten en antiek na aan het Institute de France.

Hotel Negresco

Nog even over Hotel Negresco op Promenade des Anglais nummer 37: het is schitterend gerestaureerd in de oorspronkelijke stijl. Misschien heb je geld genoeg om er een kamer te boeken. Is je budget niet toereikend, neem dan een kijkje in de Salon Royal met z’n gigantische kristallen kroonluchter, of werp een blik in de tuin van het hotel. Maar op één van de blauwe banken of stoelen, langs de Promenade, zit je gratis en voor niets. Lekker staren over de Middellandse Zee en genieten van de zonsondergang…

PS: Mocht je je hart hebben verpand aan Nice, kom dan vooral terug in februari. Dan is het Carnaval van Nice: een onvergetelijke ervaring aan de Franse Rivièra! En wist je dat het ook leuk is om te fietsen in Nice?

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen