Zoek
Sluit dit zoekvak.
digid frankrijk

DigiD in Frankrijk

Help! Ik woon in Frankrijk en heb geen DigiD…

Woon je al jaren in Frankrijk en denk je er niet over om terug te verhuizen naar Nederland? Groot gelijk! La douce France is een heerlijk land om te leven. Let alleen wel even op. Per 1 juli is in Nederland de Wtp ingegaan; de Wet toekomst pensioenen. Mocht je in het verleden pensioen hebben opgebouwd in Nederland, dan gaat dit over naar een nieuw pensioenstelsel. Daarom is het slim te controleren of jouw pensioen, zoals deze in Nederland staat geregistreerd, wel klopt. Check hiervoor je zogenaamde UPO: het Uniform Pensioen Overzicht, dat je kunt opvragen bij mijnpensioenoverzicht.nl. Mochten er fouten in het overzicht staan, dan kun je die voor de overgang naar het stelsel nog aanpassen.

DigiD aanvragen vanuit Frankrijk

Woon je al jaren in Frankrijk, al voor ‘90? Dan loop je waarschijnlijk meteen tegen de eerste hobbel aan. Je hebt geen DigiD; je digitale identiteit om toegang te krijgen tot mijnpensioenoverzicht.nl en diverse andere onlinediensten van de Nederlandse overheid. DigiD is een persoonlijke inlogcode, die je gebruikt om jezelf digitaal te identificeren. Bijvoorbeeld voor het inzien van je persoonlijke pensioen- en AOW- gegevens en het regelen van zaken met betrekking tot je pensioen.

Code met persoonlijke informatie

Een DigiD aanvragen is op zich niet moeilijk. Alles staat heel duidelijk uitgelegd op de website van de Nederlandse overheid. Alleen is de procedure zelf wat omslachtig. Tot vorig jaar kon je de code niet op afstand aanvragen, maar moest je persoonlijk afreizen naar een gemeentehuis in Nederland. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Wel moet je een afspraak maken met Nederland Wereldwijd om een activeringscode te ontvangen via videobellen. Waarom zo ingewikkeld, zou je denken? De overheid gaat uiterst voorzichtig met deze code om, aangezien deze toegang geeft tot gevoelige persoonlijke informatie.

Zet de administratieve molen in gang

Dus heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via de officiële website van DigiD: www.digid.nl. Daarna is het aan jou om de administratieve molen in gang te zetten.

Goed om te weten: je kunt je DigiD ook gebruiken om toegang te krijgen tot andere online overheidsdiensten, zoals het raadplegen van je persoonlijke gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) of het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister. 

PS: wil je meer weten over het nieuwe pensioenstelsel? Kijk dan deze video waarin het pensioen nieuwe stijl begrijpelijk wordt uitgelegd aan de hand van het bestellen van een  glas bier.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen