Deze zeeduivelspiesjes met bacon zijn heerlijk als voorgerecht, bij de apéro, maar ook als hoofdgerecht als je er nog wat groenten of aardappelen bij doet. Heerlijk met een knoflookmayonaise als dipsaus! Hierbij het makkelijke recept voor de zeeduivelspiesjes.

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten (+ 2 uur marinadetijd)

Ingrediënten

  • 250 gram zeeduivelfilet
  • 12 takjes verse rozemarijn
  • 6 dikke plakken bacon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 teen geperste knoflook
  • zout en peper
  • knoflookmayonaise voor erbij

Recept Zeeduivelspiesjes

  • Snijd de filets van de zeeduivel in de lengte doormidden en snijd elke filet dan in 12 stukjes, zodat je in totaal 24 stukjes hebt. Doe deze in een grote schaal
  • Maak spiesjes van de takjes rozemarijn door de blaadjes eraf te rissen. (bewaar de blaadjes wel) Laat aan het uiteinde een paar blaadjes zitten
  • Snijd voor de marinade de afgeriste rozemarijnnaaldjes fijn. Klop de naaldjes, de olijfolie, het citroensap, de knoflook en wat zout en peper in een niet-metalen kom door elkaar
  • Schep de stukjes zeeduivel erdoor totdat ze goed bedekt zijn. Dek de kom af en zet hem 1 tot 2 uur in de koelkast
  • Halveer de plakjes spek in de lengte en vervolgens in de breedte. Rol de stukjes op. Rijg 2 stukjes zeeduivel en 2 rolletjes spel om en om aan elke rozemarijnspies.
  • Verwarm de grill, grillpan of barbecue voor. Zorg ervoor dat de naaldjes aan de spiesen geen vlam kunnen vatten
  • Rooster de spiesen 10 minuten totdat de vis gaar is. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de resterende marinade.
  • Serveer de hete spiesen met een schaaltje knoflookmayonaise als dipsaus.

Geef een antwoord