Zoek
Sluit dit zoekvak.
redenen bezoek elzas

5 Redenen voor een bezoek aan de Elzas

De Elzas heeft alles voor een heerlijke vakantie: wijngaarden, bossen, bergen en een sprookjesachtige omgeving. De typische streekgerechten van de Elzasser gastronomie, beroemd om de vele specialiteiten, maken je bezoek compleet. Hieronder vind je 5 redenen voor een bezoek aan de Elzas!

De Elzas is gelegen in het noordoosten van Frankrijk tegen de grens met Duitsland aan, in de regio Grand Est. Deze grens wordt gevormd door de rivier de Rijn. Het betreft een afwisselend landschap waar de Vogezen, een middelhoge bergketen, deel van uit maakt. Lange tijd en voor het laatst van 1870 tot na de Eerste Wereldoorlog (1919) behoorde de Elzas tot het Duitse Keizerrijk. De hoofdstad van de Elzas is Straatsburg (Strasbourg in het Frans). Deze stad is bij velen bekend, omdat daar sinds de Europese eenwording de Raad van Europa en het Europese Hof voor de Rechten van de mens zetelt.

De 5 belangrijkste redenen voor een bezoek aan de Elzas:

Ligging

Het noorden van de Elzas is vanuit Utrecht met zo’n 5 uur autorijden het beste via Duitsland te bereiken. Voor het midden of zuiden van de Elzas, zal nog 1 of 2 uur doorgereden moeten worden. Dat betekent dat de Elzas ten opzichte van de meeste andere gebieden in Frankrijk, goed en snel bereikbaar is.

Natuur

De Elzas kenmerkt zich door haar prachtige natuur. Omdat de bergketen de Vogezen daar deel van uitmaakt, is het landschap erg afwisselend en interessant om door heen te rijden. Of wellicht om doorheen te klimmen. Overweeg dan een bezoek aan de hoogste berg van de Elzas, Le Grand Ballon. Zeker geen lichte wandeling, maar je wordt dan wel beloond met een geweldig uitzicht vanaf de top.

redenen bezoek elzas

Steden

Belangrijkste stad van de Elzas is Straatsburg. Een bezoek aan de kathedraal, een van de mooiste van Frankrijk, mag dan absoluut niet ontbreken. En als je daar dan toch bent, vergeet dan niet om het ernaast gelegen Palais Rohan te bezoeken. Andere beziens- of bezoekwaardigheden zijn daarnaast het Europees Parlement of het museum voor de moderne kunst (Musée d’Art Moderne et Contemporain). Naast Straatsburg zijn bijvoorbeeld ook Colmar en Mulhouse interessante plaatsen om heen te gaan.

Tip: Wil je een lang weekend weg? Ga dan een keer niet voor de geijkte steden in Europa, maar neem Straatsburg dan eens mee in je overweging.

Wijnstreek

Wijn uit de Elzas of op z’n Frans vin d’Alsace, is een absolute aanrader. Befaamd zijn de vele wijntoeren langs diverse wijndorpen. Met schilderachtige dorpjes als Andlau, Riquewihr en Eguisheim, gaat elk wijnhart sneller kloppen. Het grootste probleem is een keuze maken uit de wijnhuizen, dat zijn er namelijk velen.

wijngaard elzas

Skiën

De Elzas beschikt over maar liefst 12 skigebieden. Met totaal rond de 70 kilometer aan skipistes, zijn het kleine skigebieden. Voor beginners, gezinnen met kinderen maar ook voor gevorderden die slechts een weekend heen willen, is het zeker de moeite waard om er naar toe te gaan. Houdt er wel rekening mee dat de gebieden niet zo hoog liggen als in bijvoorbeeld de Alpen. Om die reden is de sneeuwzekerheid minder groot. Dit kan vaak middels sneeuwkanonnen worden opgevangen. Daarvoor zal de temperatuur onder de 0 graden Celsius moeten zijn. De kans dat je in de skigebieden daadwerkelijk kunt skiën is in januari en februari met meer dan 75% het grootst.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen