Recept Quiche met vijgen en geitenkaas

Vandaag een recept uit de Franse keuken voor een quiche met vijgen en geitenkaas, een aanrader voor dit najaar! En nog makkelijk ook, want je hoeft alleen maar wat ingrediënten door elkaar te mengen en daarna te wachten tot de oven zijn werk doet. Je kunt het maken voor bij de borrel of als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht met een salade ernaast doet de quiche het altijd goed. Deze zoete maar ook hartige taart valt bij iedereen wel in de smaak. 

Voor dit recept gebruiken we een kant-en-klare rol bladerdeeg, die gewoon te koop is in de supermarkt. Veel lekkerder is natuurlijk om zelf bladerdeeg te maken, maar voor het gemak en de snelheid is een rol heel handig en de vulling maakt alles goed!

 

Bereidingstijd: 50 minuten

Voor 6 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rol geitenkaas
  • 4 eieren
  • 4 vijgen
  • 150 gram griekse yoghurt
  • een paar takjes bieslook of kervel
  • peper en zout

Recept voor de quiche met vijgen en geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bekleed een ronde ovenschaal met de rol bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem 
  • Was vervolgens de vijgen en snijd ze doormidden
  • Breek de eieren in een kom en hak de kruiden fijn
  • Voeg daarna de yoghurt, de kruiden en wat peper en zout aan de eieren toe en roer met een vork
  • Giet het mengsel in de taartvorm en leg de gehalveerde vijgen er bovenop
  • Snijd tenslotte de geitenkaas in plakjes en leg dit op de vijgen
  • Bak de quiche in 35 à 40 minuten
  • Serveer de quiche lauw of koud met wat rucola of jonge bladsla
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Andere recepten
oeuf cocotte
Franse keuken

Oeufs cocottes

Oeufs cocottes In Frankrijk is er eigenlijk bijna niets belangrijkers dan eten. Maar het ontbijt van de Fransen is vaak wat karig. Waar wij Nederlanders

Lees verder..
blauwe bessen clafoutis
Franse keuken

Blauwe bessen Clafoutis

Blauwe bessen clafoutis Clafoutis: je ziet het vaak op de dessertkaart staan in restaurants in Frankrijk. Maar wat is het nu eigenlijk? Van oorsprong is

Lees verder..