Recept Quiche met vijgen en geitenkaas
Vandaag een recept uit de Franse keuken voor een quiche met vijgen en geitenkaas, een aanrader voor dit najaar! En nog makkelijk ook, want je hoeft alleen maar wat ingrediënten door elkaar te mengen en daarna te wachten tot de oven zijn werk doet. Je kunt het maken voor bij de borrel of als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht met een salade ernaast doet de quiche het altijd goed. Deze zoete maar ook hartige taart valt bij iedereen wel in de smaak.
Voor dit recept gebruiken we een kant-en-klare rol bladerdeeg, die gewoon te koop is in de supermarkt. Veel lekkerder is natuurlijk om zelf bladerdeeg te maken, maar voor het gemak en de snelheid is een rol heel handig en de vulling maakt alles goed!
Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 6 personen
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 1 rol geitenkaas
- 4 eieren
- 4 vijgen
- 150 gram griekse yoghurt
- een paar takjes bieslook of kervel
- peper en zout
Recept voor de quiche met vijgen en geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Bekleed een ronde ovenschaal met de rol bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem
- Was vervolgens de vijgen en snijd ze doormidden
- Breek de eieren in een kom en hak de kruiden fijn
- Voeg daarna de yoghurt, de kruiden en wat peper en zout aan de eieren toe en roer met een vork
- Giet het mengsel in de taartvorm en leg de gehalveerde vijgen er bovenop
- Snijd tenslotte de geitenkaas in plakjes en leg dit op de vijgen
- Bak de quiche in 35 à 40 minuten
- Serveer de quiche lauw of koud met wat rucola of jonge bladsla