Disneyland Parijs bij je thuis

Aangezien Disneyland Parijs vanwege het coronavirus niet open is, kunnen we er voorlopig even niet heen. Maar niet getreurd: dat de deuren gesloten zijn wil niet zeggen dat je de Disney-magie moet missen. Het grote themapark heeft namelijk een online platform gemaakt dat beschikbaar is voor jong en oud. Op deze manier kun je ook thuis genieten van allerlei activiteiten!

Wanneer gaat Disneyland Parijs weer open?

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus en in overeenstemming met de Franse overheidsmaatregelen, heeft de directie van Disneyland Parijs het park tot nader order moeten sluiten. Disneyland Parijs is de belangrijkste toeristische bestemming in Europa met jaarlijks 15 miljoen bezoekers.

Dat je het attractiepark niet kunt bezoeken is hoogst uitzonderlijk, want dat gebeurde sinds de opening nog maar twee keer eerder. De eerste keer vanwege schade na een tornado, en de laatste keer in 2015 na de terroristische aanslagen in Parijs.

De vraag is natuurlijk wanneer Disneyland Parijs weer open kan gaan. Tot nu toe is daar door de Franse overheid nog geen antwoord op gegeven. Deze maatregelen zullen begin juni duidelijk worden. In de tussentijd werken pretparken in Frankrijk verschillende scenario’s uit om de anderhalve meter afstand en hygiënevoorschriften te kunnen garanderen. 

Disney hoopt in de zomer weer de deuren te kunnen openen. Het themapark loopt namelijk gigantisch veel bezoekers mis. De impact is groot: geschat wordt namelijk dat Disney door het sluiten van alle parken in totaal 1,4 miljard euro misloopt. 

Op de website van Disneyland Parijs kun je reserveren vanaf 15 juli 2020. Ook bestaande reserveringen vanaf die datum blijven bevestigd, in afwachting van de komende maatregelen. Mocht je al geboekt hebben en van je bezoek af willen zien, of als het park langer dicht moet blijven, kun je kosteloos wijzigen of annuleren.

 

disneyland parijs open

Disneyland Paris bij je thuis

Afgelopen maand mocht het pretpark 28 kaarsjes uitblazen. Normaal gesproken zou dit natuurlijk groots worden gevierd, maar aangezien dat niet kan heeft Disney een online platform gemaakt. Op deze website kan jong en oud gratis de Disney-ervaring op afstand beleven. In afwachting van de heropening van het park kun je hier allerlei games, activiteiten, video’s etc ontdekken.

Zo kunnen kleine kinderen bijvoorbeeld kleurplaten, doolhoven, zoek de verschillen en nog veel meer andere verrassingen doen. Ook vind je er tutorials hoe je je favoriete Disney figuur kunt tekenen en kun je urenlang genieten van de spectaculaire shows van Disneyland Parijs.

Bovendien staan er op het online platform ook allemaal recepten voor gerechten en toetjes die je normaal gesproken in de restaurants van het park kunt eten. In de Once Upon a Time video’s blijft geen geheim van het park meer bewaard.

Wat je ook niet mag missen, zijn de virtuele attracties waar je in kunt zitten. Zo staan onder andere Pirates of the Caribbean, Peter Pan, Hyperspace Mountain en Guardians of the Galaxy online. 

En om je virtuele bezoek af te sluiten: ook de spectaculaire vuurwerkshow staat op de site zodat je écht Disneyland Parijs bij je thuis hebt!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen