Search
Close this search box.

Boekentip: De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog is een origineel boek met allerlei bijzondere weetjes en grappige feiten over Frankrijk. Het boek behandelt diverse thema’s die door de Franse cultuur en geschiedenis gaan, maar niet als een saaie opsomming. Zo staan er bijvoorbeeld geen overzicht van bezienswaardigheden, oorlogen, steden, kunstenaars of culinaire specialiteiten in.

Maar wel waarom de naam van de Eiffeltoren eigenlijk verkeerd is, welke plaats Parijse zakkenrollers als favoriete werkplek uitkiezen en waarom stieren in de Camargue soms een strikje dragen. Hoe komt de roquefort kaas aan zijn blauwe aders? En waarom is een groot plein in Parijs al drie keer van naam veranderd? Veel van deze verrassende dingen weten soms zelfs echte Frankrijkliefhebbers niet! De makkelijke leesbare schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek snel wilt doorlezen. Bovendien wordt elk weetje of feitje aan de hand van een illustratie uitgebeeld. Deze illustraties zijn collages van foto’s, zwart-wit tekeningen en duidelijke tekstballonnen. De dertig humoristische hoofdstukjes nemen je op een geboeide manier als het ware mee op reis door Frankrijk.

Het boek is niet alleen een aanrader voor kinderen om ze zo kennis te laten maken met Frankrijk, maar het hele gezin kan ervan genieten. Je krijgt er in elk geval veel zin van om een nieuwe reis door het Franse land te plannen!

Nieuwsgierig naar alle grappige weetjes over Frankrijk? Of heb je een vakantie naar Frankrijk gepland? Klik dan hier om het boek door te bladeren!

Samenvatting De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog

Verbluffende en grappige weetjes over het vakantieland bij uitstek voor gezinnen: Frankrijk.

Wat hebben een haan, een eend en een schaap te maken met de eerste luchtballon? Hoe probeerden de broers Michelin hun autobanden te verkopen? Waarom is het in Frankrijk verboden om je varken Napoleon te noemen? Verbluffende weetjes en grappige feiten over hét favoriete vakantieland.

var bol_sitebar={"id":"bol_1588938487726", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000057347637","familyId":"9200000057347637","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"De%20Eiffeltoren%20is%20540%20stokbroden%20hoog%20en%20ander...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen