Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Culinair Frankrijk

Denkend aan Frankrijk zie je meteen mooi gedekte tafels voor je met de heerlijkste Franse gerechten. Niet zo vreemd: la grande cuisine staat internationaal hoog aangeschreven en is gebaseerd op eeuwenoude tradities.

In Frankrijk is eten zelfs zó belangrijk, dat de Franse gastronomie op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco staat.

Op deze pagina vind je recepten uit de Franse keuken. Van echte klassiekers tot bekende patisserie; topgerechten die je zeker moet proberen als je fan bent van de Franse keuken! 

franse keuken

culinair

De Franse keuken

Op deze pagina vind je alles over de Franse keuken, zoals (klassieke) recepten, allerlei culinaire weetjes en artikelen over typisch Franse eetgewoonten en tradities.

Recepten

Inspiratie nodig om te kokkerellen? Lees onze blogs over allerlei (klassieke) Franse recepten. Sowieso loopt het water je in de mond en brengt het je op ideeën.

Kookboeken

De klassieke Franse keuken is onmisbaar in de culinaire wereld. Niet meer dan logisch dat er ontelbaar veel (kook)boeken over de Franse cuisine zijn geschreven. Om je vingers bij af te likken!

Franse wijn

Wit, rood of rosé? Onmisbaar in de klassieke Franse keuken is natuurlijk Franse wijn. Of je er nu mee kookt, van geniet in je wijnkelder of een goed glas drinkt bij het eten.

Culinaire gewoonten

De Franse bourgondische keuken staat bol van de oude tradities en eetgewoonten. Brand je van nieuwsgierigheid? Lees dan vooral verder!

alle artikelen

over de Franse keuken

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!