Zoeken
Sluit dit zoekvak.
pompoen kastanje soep

Pompoen-kastanje soep

In Frankrijk liggen de markten en winkels vol met (fles-) pompoenen en kastanjes. Nu het herfst is, vraagt dit natuurlijk om een lekker recept!

De kastanjes maken het recept voor deze pompoen kastanje soep nét wat romiger en smaakvoller. Perfect voor in de herfst, als lunch of avondeten en gemakkelijk te bewaren voor een later moment.

Voor 4 personen

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 pompoen (van ongeveer 1 kilo)
  • 1 tot 1,5 liter groentebouillon
  • 1 blik tamme kastanjes of vacuümverpakking van 250 gram
  • een halve prei of 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • eventueel kruiden als gember, chilipeper, salie of kaneel

Recept pompoen kastanje soep

  • Was de pompoen en verwijder de pitjes (deze kun je eventueel roosteren om later over je soep te garneren)
  • Snijd de pompoen in stukjes
  • Snijd de prei of ui in ringen en bak deze met olijfolie in een grote pan
  • Voeg de stukjes pompoen toe en bak dit alles 3 minuten
  • Giet de groentebouillon in een pan en laat het ongeveer 20 minuten op middelmatig vuur koken totdat de pompoen zacht is
  • Voeg de kastanjes toe en kook alles nog 5 minuten
  • Pureer en breng de soep op smaak met wat zout, peper en kruiden naar wens
  • Serveer de soep met bijvoorbeeld wat crème fraîche, gehakte kastanjes of pompoenpitten
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol AlgemeenBol Algemeen