Deze klassieke kippenragout pasteitjes met paddenstoelen zijn heel eenvoudig te maken. Zelf ragout maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, en altijd een succes!

Voor 4 personen

Bereidingstijd 3 uur

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijenfilet
  • 1 chalotje
  • 1/2 peen
  • 50 gram knolselderij
  • 1 prei
  • laurierblaadjes
  • knoflookteentje
  • takjes tijm
  • 100 gram roomboter
  • 120 gram tarwebloem
  • 1 dl slagroom
  • verse dragon
  • 200 gram paddestoelen
  • pasteibadjes of maak je eigen pasteideeg

Recept klassieke kippenragout pasteitjes met paddenstoelen

  • Doe de kippendijenfilet samen met 1,2 liter water in een pan en breng het aan de kook
  • Laat dit op een laag vuur trekken en schep af en toe wat af met een schuimspaan als dat nodig is
  • Snijd de groenten in stukken en gooi deze samen met de laurierblaadjes en de tijm in de pan
  • Laat dit alles een half uur zachtjes koken
  • Zeef de bouillon en zet het vlees apart nadat je het met behulp van een vork uit elkaar geplukt hebt
  • Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes en bak dit kort in een pan
  • Doe de boter in een pan op middelmatige temperatuur, laat het even pruttelen en haal dan de pan van het vuur af
  • Voeg de bloem toe aan de boter en meng dit tot een homogene massa (de roux)
  • Zet de pan terug op laag vuur en gaar de roux één minuut
  • Voeg hier de helft van de bouillon aan toe en roer het goed door totdat de bouillon is opgelost in de roux
  • Voeg daarna de rest van de bouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook
  • Laat dit nog even 2 minuten door pruttelen en voeg de slagroom, het kippenvlees en de dragon toe
  • Warm de pasteibakjes op in de oven, of bak je eigen pasteideeg af
  • Snijd het pasteideeg overdwars door en vul de bodem met ragout en plaats het deksel er weer bovenop

Geef een antwoord