Zoek
Sluit dit zoekvak.
boek champagne

Boekentip: Champagne

Deze week is onze boekentip: Champagne (le réveil des terroirs) van Gert Crum, wijnexpert.

Ben je geïnteresseerd in wijnen en met name champagne? Of ben je een echte champagnefreak? Dan zit je met dit boek Champagne helemaal goed! Voor wijn- en champagne liefhebbers is dit een goed naslagwerk. Het boek geeft een gedetailleerde beschrijving van hoe champagne wordt gemaakt. Daarnaast kun je ontdekken welke soorten er allemaal zijn.

Champagne is veel meer dan alleen bubbels

De schrijver Gert Crum schreef al eerder voor FRANS.nl een artikel over waarom champagne veel meer is dan alleen maar bubbels. Hier kun je dat artikel lezen.

In het boek Champagne (le réveil des terroirs) legt de auteur in zo’n 400 pagina’s uit wat je allemaal over champagne moet weten. Ook kun je erin vinden welke champagnesoorten je echt eens een keer moet proeven. Daarnaast legt Gert Crum het hele productieproces uit. De grootste champagnehuizen van Frankrijk krijgen een uitgebreide beschrijving en ontstaansgeschiedenis. Ook is er aandacht voor de ontwikkelingen binnen Frankrijk als champagneland en kun je alles lezen over de domaines en maisons de champagne.

boek champagne

Samenvatting van het boek Champagne

Een boek over Champagne van Gert Crum, als auteur, en Jan Bartelsman, als fotograaf, uitnodigend en informatief over recente veranderingen in Champagne. Een boek over Champagne, haar interessanste producenten en hun beste champagnes. Een bijna sociologische studie naar de actuele ontwikkelingen met betrekking tot domaines en maisons, de snelgroeiende aandacht voor terroirchampagnes en de noodzaak voor meer biologische wijnbouw. Een gids vol champagneproducenten die ertoe doen. Een gids met honderden proefnotities. Bovendien ook een schitterend kijkboek, dankzij formidabele foto’s van het land, de mensen en hun wijnen. Op menig plek verluchtigd met treffende tekeningen van Cees Nouwens.

Bestel hieronder het boek Champagne bij bol.com

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen