waarom is frankrijk zo populair

Waarom is Frankrijk zo’n populair vakantieland?

Frankrijk ontvangt jaarlijks zo’n 89 miljoen toeristen. En dit aantal bezoekers blijft maar toenemen! Alleen al hieruit blijkt hoe ongekend favoriet het land is. Al meer dan twintig jaar staat la Douce France op de eerste plek van ‘s werelds meest bezochte landen. Maar waarom is Frankrijk zo populair als bestemming? Wij geven je de belangrijkste redenen!

Parijs

Hoe kan het ook anders: de hoofdstad trekt natuurlijk veel bezoekers. Om precies te zijn maar liefst meer dan 30 miljoen per jaar. Onder andere Disneyland Parijs (zo’n 16 miljoen) en het Louvre (10 miljoen) behoren tot de grootste publiekstrekkers. Disneyland is bovendien de populairste bestemming binnen Europa. Maar daarnaast is Parijs ook zonder deze attracties op zichzelf een mega populaire stad. Het romantische beeld van de lichtstad, de indrukwekkende architectuur, de vele musea, de mooie winkels en de gezellige terrasjes blijven gigantisch geliefd.

Veelzijdig

De meeste Fransen gaan niet naar het buitenland op vakantie, maar kiezen ervoor om hun zomervakantie binnen eigen land door te brengen. Vraag ze waarom, en ze zullen je antwoorden dat Frankrijk alles heeft. Van zee, prachtige zandstranden, gebergte, skigebieden en platteland tot aan grote steden. Je kunt de Eiffeltoren beklimmen, le Mont-Saint-Michel bezoeken en de vele kastelen in de Loire bezichtigen. Of je kiest ervoor om te gaan skiën in de Alpen, te luieren op een van de stranden aan de Côte d’Azur en zo te genieten van het Franse leven. 

Iedere regio is weer verschillend en er is voor ieder wat wils. En voor wat de buitenlandse toeristen betreft: de Duitsers komen voor het strand, de Engelsen voor het platteland en de Amerikanen zijn gek op de châteaux en de Franse cultuur. Daarnaast is het zomers mooi weer en warm, maar lopen de temperaturen vaak niet zo hoog op als in bijvoorbeeld Spanje of Italië.

Strategische positie

Een van de andere redenen waarom Frankrijk zo populair is, is mogelijk de gunstige geografische ligging. Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en Italië grenzen (bijna) aan Frankrijk. Engelsen hoeven bovendien alleen maar het Kanaal over te steken. Daarnaast is het niet nodig om met het vliegtuig te gaan, maar kun je gewoon op autovakantie. Mocht je wel met het vliegtuig willen, is Frankrijk ook goed te bereiken dankzij de vele strategisch gelegen vliegvelden. En ook met de

Kunst, geschiedenis en cultuur

Frankrijk is trots op zijn lange en bewogen geschiedenis. Deze heeft haar zichtbare sporen achtergelaten. Onder andere de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en de D-Day stranden zijn enorme trekpleisters. Frankrijk telt bovendien maar liefst 39 plaatsen en monumenten die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de vele musea, châteaux en kerken trekken buitenlanders aan. Andere culturele succesnummers zijn le Mont-Saint-Michel, het Centre Pompidou, het museum MUCEM in Marseille en het viaduct van Millau. 

frankrijk vakantiebestemming
Viaduct van Millau

Onuitputtelijk wandelnetwerk

Waar je ook bent in Frankrijk: overal kun je wandelen. Meer dan 60.000 kilometer aan wandelroutes doorkruisen het land en de gebergten. Sommige, zoals de GR20 (Corsica), de GR10 (Pyreneeën) of de GR65 (het pad van Santiago de Compostella) hebben internationale bekendheid verworven. Dankzij de goed onderhouden wandelroutes kun je de verschillende regio’s dus ook prima te voet ontdekken. 

Dit alles bij elkaar opgeteld geeft dus de verklaring waarom Frankrijk zo populair is als vakantie bestemming. Het land heeft zo’n beetje alles wat je nodig hebt als reiziger. Het land boeit mensen van alle leeftijden met zijn iconische monumenten, kunst en architectuur van wereldklasse, heerlijke keuken, prachtige landschappen en verbazingwekkende geschiedenis. 

waarom frankrijk populair

Andere populaire bezienswaardigheden

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email