Goede apps zijn een must voor een zorgeloze vakantie of stedentrip in Frankrijk. Wij hebben de 10 beste en handigste apps voor je op een rijtje gezet.

flitser app frankrijk


10. iCoyote

Flitspaal apps waren eigenlijk verboden in Frankrijk maar deze app is ontwikkeld door Belgische makers. Zij hebben een radar waarschuwingsprogramma ontwikkeld met meer dan 27.000 radars in Europa. Sinds kort zitten hier ook de mobiele flitsers bij.

waar wifi frankrijk


9. Wiffinity

In deze app kun je zien waar in de buurt gratis WiFi hotspots zijn, handig tijdens de vakantie als je niet al je data wilt verbruiken.

michelin frankrijk


8. ViaMichelin

Onmisbaar als je met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat! Michelin is traditiegetrouw een betrouwbare routeplanner en de app heeft ook spraakherkenning zodat je het handsfree in de auto kunt gebruiken.

wandel app frankrijk


7. iPhiGénie

Met deze typische wandel app kun je niet meer verdwalen! Je kunt wandelkaarten downloaden zodat je ze ook zonder bereik kunt raadplegen. De wandelkaarten zijn ook beschikbaar in luchtfoto’s.

duolingo frankrijk


6. Duolingo

Als je in Frankrijk bent, moet je natuurlijk wel de Franse taal een beetje beheersen. Met deze applicatie kun je spelenderwijs Franse woorden leren.

around me frankrijk


5. Around me

Deze nuttige app laat je zien welke points of interest er in de buurt zijn. Dit gaat van de dichtstbijzijnde supermarkt, café en ziekenhuis tot de bioscoop.

tanken frankrijk


4. Gasoil Now

Met deze app kun je het dichtstbijzijnde tankstation vinden én de benzineprijzen met elkaar vergelijken zodat je bij de goedkoopste kunt tanken. Ook kun je de routebeschrijving naar een tankstation aanzetten.

routeplanner frankrijk


3. Citymapper

Citymapper is een reisplanner met alle soorten transport zodat je in de grootste Franse steden de snelste en goedkoopste route naar je bestemming kunt vinden. Vooral handig in Parijs!

the fork frankrijk


2. La Fourchette

Een restaurant app die je helpt een restaurant in de buurt te vinden. Met deze app kun je ook reserveren, soms met korting.

weer app frankrijk

1. Météo-France

Een vakantie in Frankrijk kan niet zonder een goede weer app! Met de Météo-France app weet je meteen welk weer je krijgt en geeft een goede voorspelling. In deze applicatie is ook een buienradar beschikbaar en kun je je vakantiebestemming als favoriet instellen.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geef een reactie