Search
Close this search box.

Goede apps zijn een must voor een zorgeloze vakantie of stedentrip in Frankrijk. We hebben de 10 beste en handigste apps voor je op een rijtje gezet, zodat je goed uitgerust op pad kunt!

10. iCoyote

Flitspaal apps waren eigenlijk verboden in Frankrijk maar deze app is ontwikkeld door Belgische makers. Zij hebben een radar waarschuwingsprogramma ontwikkeld met meer dan 27.000 vaste radars in Europa, en uiteraard ook de mobiele radars.

flitser app frankrijk route vakantie

9. Wiffinity

Met deze app kun je zien waar je in de buurt gratis WiFi hotspots zijn, handig tijdens de vakantie als je niet al je mobiele data wilt verbruiken.

waar is wifi in de buurt

8. ViaMichelin

Onmisbaar als je met de auto naar Frankrijk gaat! Michelin is traditiegetrouw een betrouwbare routeplanner en de app heeft ook spraakherkenning zodat je het handsfree in de auto kunt gebruiken.

michelin frankrijk

7. iPhiGénie

Met deze typische wandel app kun je niet meer verdwalen! Je kunt vooraf wandelkaarten downloaden zodat je ze ook zonder bereik kunt raadplegen. De wandelkaarten zijn ook beschikbaar in luchtfoto’s.

wandel app frankrijk

6. Duolingo

Als je in Frankrijk op vakantie bent, is het natuurlijk wel handig als je de Franse taal een beetje beheerst. Met deze app op je telefoon kun je spelenderwijs Franse woorden leren en zinnetjes zodat je weet hoe je je baguette bij de bakker moet bestellen.

duolingo frankrijk

5. Around me

Deze nuttige app laat je zien welke points of interest er in de buurt zijn. Dit kan bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde supermarkt zijn, maar ook een café, bioscoop of het ziekenhuis.

around me app

4. Gasoil Now

Met deze app kun je het dichtstbijzijnde tankstation vinden én de benzineprijzen met elkaar vergelijken zodat je bij de goedkoopste kunt tanken. Ook kun je de routebeschrijving naar een tankstation aanzetten.

gasoil now goedkoop tanken frankrijk

3. Citymapper

Citymapper is een reisplanner met alle soorten transport zodat je in de grootste Franse steden de snelste en goedkoopste route naar je bestemming kunt vinden. Vooral handig in Parijs!

citymapper frankrijk parijs app verkeer routeplanner

2. The Fork (voorheen La Fourchette)

Een restaurant app die je helpt een restaurant in de buurt te vinden. Met deze app kun je ook reserveren, en soms ook met korting.

apps handig in frankrijk

1. Météo France

By far de handigste app die je nodig hebt als je op vakantie bent in Frankrijk: het weer! Met de Météo France app weet je meteen welk weer je kunt verwachten en geeft (als het goed is) een goede voorspelling. In deze app kun je ook een buienradar zien en je vakantiebestemming opslaan als favoriet. Op die manier weet je welk weer er is en eventueel je plannen bijstellen.

handige app in frankrijk

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen