Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo hoog zijn de boetes voor te hard rijden in Frankrijk

Als je op vakantie naar Frankrijk gaat, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je bestemming bereiken en trap je het gaspedaal nog nét even extra in. Maar helaas staan er ook op de Franse snelweg flitsers en riskeer je dus een boete.

Vroeger was het nog wel eens zo dat je boetes voor te hard rijden in Frankrijk kon ontlopen als buitenlander. Maar sinds de kentekengegevens tussen Nederland en Frankrijk worden uitgewisseld, heeft dat het gevolg dat je dus ook gewoon een Franse boete thuis op de mat krijgt.

Dat blijkt ook wel, want vorig jaar hebben 350.000 Nederlanders die in Frankrijk te hard reden, een boete opgelegd gekregen. Je kunt overigens wel bezwaar indienen, maar wij adviseren je sowieso te betalen. In Frankrijk lopen boetes namelijk nogal op als je niet meteen betaalt.
Mocht je overigens helemaal niet betalen, riskeer je dat als je de volgende keer in Frankrijk komt, je je rijbewijs moet inleveren of dat je een fiks hoger bedrag moet betalen.

Zo hoog zijn de boetes

Om je een idee te geven hoe hoog de boetes zijn voor te hard rijden in Frankrijk, hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt.

hoe hoog boete frankrijk snelheid te hard rijden

Ben je in Frankrijk betrapt op minimaal 50 kilometer per uur te hard rijden? Dan loop je naast de boete van € 1500 ook het risico tot ontzegging van je rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar. Mocht je dit nog een keer willen proberen ben je € 3750 kwijt én heb je voor de Franse wet een strafbaar feit gepleegd. Je zal niet de eerste zijn want jaarlijks vordert de Franse justitie gemiddeld zo’n 100 Nederlandse rijbewijzen in. Daarnaast krijg je ook nog eens 6 strafpunten volgens het Franse strafpuntensysteem.

Houd je dus aan de snelheid op de Franse snelwegen!

Let op: vanaf 1 juli 2018 is de maximum snelheid op de routes nationales en routes départementales (dat wil zeggen de tweerichtingswegen zonder middenafscheiding) verlaagd naar 80 km/u. Hoewel deze wet nog maar een jaar geleden is ingegaan, is het alweer aangepast en mag elk departement nu zelf beslissen of de maximumsnelheid 80 km/u of dat deze weer terug gaat naar 90 km/h. Voortaan dus even goed op de borden letten als je door het ene departement naar het andere rijdt.

Zie ook ons artikel over de 5 beste flitserapps in Frankrijk om boetes te vermijden als je op vakantie gaat.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen