Tips voor een bezoek aan La Rochelle

La Rochelle is een havenstad aan de Atlantische kust en de hoofdstad van het departement Charente-Maritime in de regio Nouvelle-Aquitaine. Wij brachten een bezoek aan deze prachtige kustplaats en delen onze tips voor een bezoek aan La Rochelle.

La Rochelle is één van de bekendste havenplaatsen van Frankrijk en heeft door de ligging een gematigd klimaat met veel zonuren. Bovendien heeft de sfeervolle binnenstad een rijke geschiedenis en kun je er heerlijk eten in een van de gezellige restaurantjes rond de haven. In deze oude haven komen de bootjes in het droge te liggen aangezien er een groot getijdenverschil waarbij het verschil tussen eb en vloed enorm kan zijn. In de Vieux Port heb je prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Naast dat de stad een goed bewaard architectonisch erfgoed en imposante monumentale gebouwen heeft, doet La Rochelle er ook alles aan om dit te behouden. Zo is de gemeente diverse innovatieve projecten gestart om zo het rijkdom van de stad te bewaren en de cultuur en toerisme te stimuleren.

De stad is erg fietsvriendelijk, wat duidelijk wordt door de vele fietspaden en de hoeveelheid fietsverhuur. Het is ook mogelijk om een fiets te huren tegen een zeer gereduceerd tarief via Yélo, waar een fiets het eerste half uur gratis is en daarna € 1 per half uur. Fiets ook eens naar Île de Ré, een eiland dat met een tolbrug verbonden is met La Rochelle. Niet alleen fietsen in La Rochelle is leuk, maar ook wandelend kun je de havenstad goed ontdekken. Loop bijvoorbeeld een keer naar de grote markthal in het oude centrum waar je elke dag terecht kunt voor lokale producten en vers gevangen vis.

la rochelle havenstad west frankrijk atlantische oceaan ile

Onze tips voor La Rochelle

  • De Tour Saint-Nicolas, Tour de la Chaîne en Tour de la Laterne bezichtigen. In de veertiende eeuw kreeg La Rochelle 3 torens bij de haven, om de toegang tot de haven van de stad te beschermen. Deze torens kun je nu beklimmen voor een prachtig panorama uitzicht over de stad
  • Aquarium La Rochelle: in het centrum van de stad ligt een van de grootste privé zeeaquaria van Europa. In 2 uur tijd kun je hier meer dan 12.000 zeedieren ontdekken en de biodiversiteit van de Atlantische Oceaan aanschouwen
  • Schaf de La Rochelle City pass aan. Met deze stadspas kun je bijvoorbeeld gratis in het Aquarium, de drie torens en andere musea in de stad. Ook kun je er makkelijk een Yélo fiets mee huren en gratis met de trein. Bovendien krijg je in de meeste winkels 10% korting mee. De pas kost € 28, € 38 of € 48 en is geldig voor 24, 48 of 72.
  • Les Francopholies: een gigantisch festival dat in de zomer gehouden wordt en 5 dagen duurt

Kijk voor meer informatie op de website van de Office de Tourisme van La Rochelle.

rochelle vakantie frankrijk bezienswaardigheden tips fietsen