Search
Close this search box.

Frans wijnwalhalla: Wijnmuseum La Cité du Vin in Bordeaux

Bordeaux, het wijnwalhalla van Frankrijk, is sinds een paar jaar een belangrijke attractie rijker; ‘La Cité du Vin’, een waar wijnmuseum aan de kades van de Garonne. Een ultramodern gebouw van 55 meter hoog in een organische, vloeibare vorm, dat sterk doet denken aan een walsende wijn in een glas. Alhoewel de inwoners van de stad er ook een drol inzien… 

Wijnreis over de wereld

De Fransen, die normaal gesproken protectionistisch en eenkennig kunnen zijn als het om hun eigen cultuur en producten gaat, kijken echter in dit wijnmuseum in Bordeaux over de grens.

Er is namelijk vanuit alle uithoeken van de wereld, van Spanje tot Australië, te zien hoe wijn wordt gemaakt. De wijn experience begint met een helikoptervlucht waar de mooiste wijnlandschappen worden geprojecteerd op grote schermen. Vervolgens neemt een denkbeeldig koopvaardijschip je mee op een zeereis in de tijd om te ervaren welke reis de wijn afgelopen decennia heeft afgelegd. 

wijnmuseum bordeaux

Ruiken & proeven

Een wijnpretpark zonder test van geur en smaakpapillen is natuurlijk onmogelijk. Vandaar dat je met je neus in glazen potten diverse geuren kunt opsnuiven van bijvoorbeeld handschoenen, frambozen en potloodslijpsel. De tong wordt geprikkeld in het belvedère, een ruime bar met een gigantische kroonluchter van miljoenen flessen, op het hoogste punt van het gebouw. Met een 360° uitzicht over Bordeaux en haar wijngaarden proef je onder andere twintig verschillende wijnen afkomstig uit wijngaarden overal wereld. Een selectie die regelmatig verandert en professionals speciaal uitkiezen. 

Enthousiaste proevers kunnen uitrusten in comfortabele pluchestoelen. Daar kun je luisteren naar beroemde verhalen over dronkenschap: een ode aan de kater. 

PS: Een kaartje voor het wijnmuseum in Bordeaux kost slechts 20 euro en kun je hieronder bestellen. Zo sta je niet in de rij bij het museum.

Nieuw! : er is nu ook een riviercruise over de Garonne inclusief wijnproeverij. Deze vertrekt vanaf La Cité du Vin en duurt 1,5 uur.

 
 
wijnmuseum bordeaux
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen