Boekentip: Weerzin

Deze week is onze boekentip: Weerzin van Bernard Minier.

De Franse schrijver Bernard Minier groeide op in de Pyreneeën. Hij werkte jarenlang als douanebeambte, maar kon de droom van het schrijven niet loslaten.

Zijn debuutroman Een kille rilling werd zeer lovend ontvangen door de Franse pers en lezers. Het boek verscheen in een tiental talen en vooral in Europa sloeg het aan. Het werd overladen met prijzen, waaronder de prestigieuze Prix Polar 2011, die jaarlijks in Cognac wordt uitgereikt tijdens het festival Polar. Miniers tweede boek Huivering met eveneens politiecommandant Marin Servaz in de hoofdrol, werd ook een groot succes en onder meer bekroond met de Prix des bibliothèques et des médiathèques Cognac 2013.  

Net als in zijn vorige thrillers, weet Minier in Weerzin de spanning goed op te bouwen.

Samenvatting Weerzin van Bernard Minier

In mei 1993 worden de twee jonge zussen Alice en Amber dood aangetroffen. Gehuld in communiegewaden zijn ze aan
boomstammen vastgenageld. Martin Servaz, op dat moment kersvers bij de politie van Toulouse, verdiept zich in de zaak. Al snel stuit zijn onderzoek op de beroemde misdaadauteur Erik Lang: waren Amber en Alice niet fans van de schrijver? De zaak wordt nooit opgelost, maar Servaz kan het niet loslaten…

Op een koude avond in februari 2018 ontdekt schrijver Erik Lang het lichaam van zijn vermoorde vrouw. Verontrustend genoeg is ze, net als Alice en Amber destijds, gekleed in een communiegewaad. Vijfentwintig jaar na de moord op de twee zussen raakt Servaz opnieuw geobsedeerd door het onopgeloste mysterie. 
Na zijn bestsellers ‘Een kille rilling’, ‘Huivering’, ‘Verduistering’ en ‘Schemering’ is dit het vijfde deel in de zenuwslopende reeks met commandant Servaz.

Bestel hieronder het boek Weerzin:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email