Search
Close this search box.
virtueel renault museum

Het virtueel Renault Museum

Renault: Frans cultureel erfgoed online te bewonderen

Ben je fan van Franse auto’s? Dan heeft het merk Renault vast een speciaal plekje in je hart. Wist je dat er een online virtueel museum van Renault bestaat, getiteld ‘The Originals’? Dit Franse culturele erfgoed is gratis toegankelijk via je beeldscherm en te bekijken en te bewonderen op een tijdstip en locatie die jou uitkomt. Als je tijdens het bezoek je ogen sluit en achteroverleunt in je stoel is het alsof je in de auto zelf zit! Je hoort claxongeluiden, knipperende richtingaanwijzers en dichtslaande deuren. Ook kun je zelf de knoppen bedienen om de motor te horen starten. 

Legendarische modellen tot in detail gepresenteerd

Renault presenteert op een ludieke visuele en auditieve manier een breed aanbod van legendarische modellen; van het Type A uit 1898 en ontworpen door Louis Renault op 19-jarige leeftijd, tot de Formule 1 R26-03 van Fernando Alonso uit 2006. Ook zijn de Juvaquatre, Espace en R12 Gordini tot in detail op de site terug te vinden. En natuurlijk de populaire kleine auto’s zoals de 4CV, Twingo en 4L, net zoals de Estafette, of coupés zoals de R17. Zelfs de Spyder is te bewonderen. Van elk model vind je gedetailleerde informatie; over de ontwikkeling van het voertuig, hoe het door het publiek werd ontvangen, en de bijzondere kenmerken. Het aantal modellen in het museum breidt zich in de loop van de tijd uit: tegen eind december 2022 zijn er 80 modellen virtueel te zien.

Meeslepende ervaring

Wat het bezoek bijzonder maakt? De innovatieve techniek die is gebruikt om de modellen tot in het kleinste detail te presenteren en tot leven te brengen. Hiervoor heeft Renault een speciale studio ingericht om de auto’s in goede lichtomstandigheden volledig 3D te scannen. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijke presentatie waar je makkelijk doorheen scrolt. En de extra toegevoegde geluidsfragmenten geeft het virtuele museumbezoek een extra dimensie.

Online shoppen

Het museum heeft ook een online shop ‘The Originals Store’, waar je spullen kunt bestellen, zoals miniatuurauto’s, mode, speelgoed, accessoires en zelfs oude affiches. Stel dat je liever echt gadgets gaat shoppen, ga dan naar het Atelier Renault op de Champs-Elysées nummer 53 in Parijs. Ook een leuk uitje 😉

PS: het virtuele museum is wereldwijd toegankelijk in zes talen (Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees en Italiaans). In de komende maanden worden nog andere talen toegevoegd.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen