Zoek
Sluit dit zoekvak.
corsica prachtige bestemming frankrijk

Waarom is Corsica zo’n prachtige bestemming?

Waarom is Corsica zo’n prachtige bestemming?

Voor velen is Corsica het mooiste eiland van de Middellandse Zee. Het eiland heeft daarom ook wel de bijnaam ‘Île de Beauté’. Een vakantie naar Corsica is dé gelegenheid om deze prachtige bestemming te ontdekken. Maar waarom is het eiland zo adembenemend?

Het hoogste punt van Corsica, de Monte Cinto, bereikt 2710 meter. Naast de twee belangrijkste steden, Bastia in het noorden en Ajaccio in het zuiden, zijn er over het hele eiland kleine landelijke dorpjes verspreid. Het eiland is een grote verzameling van wilde natuur, bossen, bergen, zandstranden, kalkrotsen, pittoreske dorpjes, duikplekken, historische steden en schitterende panorama’s over de landschappen.

Een rondje Corsica

Een mooi startpunt om Corsica te ontdekken is Cap Corse, het noordelijke deel van het Franse eiland Corsica. Dit schiereiland begint in de kleurrijke stad Bastia en loopt 40 kilometer door naar het noorden. Cap Corse is een van de mooiste en meest wilde plekken op het eiland. In deze omgeving ligt Saint-Florent, een populaire badplaats wat te danken is aan zijn mooie ligging in een baai.
De westkust naar Ajaccio is relatief wild, vooral voorbij Calvi. Na Ajaccio kom je terecht in de Baai van Valinco. Het is zeer de moeite waard om een stukje te varen in het smaragdgroene water waar je met een beetje geluk ook dolfijnen kunt spotten.
Vergeet dan ook zeker niet richting de Sanguinaires archipel te gaan. Op deze vier onbewoonde eilanden vind je een prachtig stuk ongerepte natuur.

In Sollacaro tref je de prehistorische vindplaats Filitosa aan. De kleine baaitjes aan deze kant van de kust zijn alleen per boot bereikbaar. Aan de zuidkant kijk je vanaf de citadel van Bonifacio uit over de kalkstenen kliffen, met de Middellandse Zee aan de voeten en het aan de overkant liggende Sardinië. Ten noorden van Port-Vechio kun je in het Scandola natuurreservaat zeldzame flora en fauna aanschouwen. Maar niet alleen de kust is prachtig. Ook het binnenland met het bergstadje Corte, de Asco-vallei en de bergpas van Scala di Santa Regina zijn fascinerend.

Wandelen

Wandelliefhebbers worden intens gelukkig van Corsica! Het is een fantastisch eiland om te wandelen en voor iedereen is er een groot aanbod. Van een eenvoudige wandeling tot het beklimmen van de hoge bergen, er is voor elk wat wils. De meest bekende paden? Dat zijn de GR20 (die van noord naar zuid loopt), de Mare a Mare (van zee naar zee, deze route doorkruist het hele eiland) en de Mare e Monti (van de zee naar de bergen, een route die door het noordwestelijke deel van Corsica loopt).

Stranden

Jaarlijks trekt Corsica meer dan 3 miljoen bezoekers, en dat kan ook niet anders voor zo’n prachtige bestemming! Tussen alle rode rotsen boven een turquoise zee, de vele lagunes, woeste kapen en schiereilanden vind je overal geweldige stranden. Het eiland biedt zowel populaire badplaatsen als schitterende stranden die niet erg druk zijn. Hier waan je je in een tropische lagune: heldere, warme, turquoise of smaragdgroene wateren waar je wel in móét zwemmen. Corsica is ook een beroemde duikbestemming, vooral bij Porto-vechio, Bonifacio of de Baai van Valinco.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen