Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 Redenen waarom je zou kunnen overwegen om in Frankrijk te gaan wonen

Er zijn zoveel redenen op te noemen waarom je in Frankrijk zou willen wonen. Neem bijvoorbeeld de uitgestrekte stranden van Normandië, het bruisende stadsleven in Parijs, het diverse landschap of het aangename klimaat. Maar dat is niet het enige… Frankrijk heeft nog zoveel meer te bieden! Hieronder vind je 5 goede redenen waarom je zou kunnen overwegen om in Frankrijk te gaan wonen.

1. Levenskosten

Hoewel veel boodschappen net zo duur zijn als in Nederland, zijn sommige producten juist goedkoper. Frankrijk heeft bijvoorbeeld duizenden verschillende kazen in de winkel liggen. Je vindt er vanaf € 1 al een lekkere camembert of brie van het huismerk. Zo kun je elke dag van het jaar van een kaasje genieten zonder bankroet te gaan. Wijn, bier en sterkte drank zijn ook niet super duur in Frankrijk. Voor een dikke 3 euro kun je al een regionale wijn kopen. En voor wat betreft brood: in de supermarché betaal je zo’n 35 cent voor een stokbrood. Mocht je toch liever voor de ambachtelijke bakker gaan, dan kun je daar vanaf € 1 terecht. Overigens mogen Franse supermarkten geen voedsel weggooien, dus er zijn zat aanbiedingen te vinden.

2. Goedkope huizenprijzen

Oké, eens: als je in het 6e arrondissement in het centrum van Parijs gaat wonen of een huis zoekt aan de Côte d’Azur, leg je een redelijke hoofdprijs neer. Maar er zijn zat prachtige gebieden in Frankrijk waar je tegen zeer betaalbare prijzen een geweldig huis kunt kopen. Het zou dus zomaar kunnen dat je je huis in Nederland goed verkoopt, een huis in Frankrijk koopt en een aardige overwaarde hebt.

3. Goedkoop en gemakkelijk reizen

Frankrijk heeft een briljant spoorwegsysteem en ook nog eens een TGV die maximaal 320 kilometer per uur gaat zodat je overal in Frankrijk snel kunt zijn. Frankrijk kent overigens talloze vliegvelden, zodat ook de regio’s onderling met elkaar door vliegverkeer te bereiken zijn. Maar ook de verbindingen tussen de verschillende vervoersmiddelen lopen naadloos in elkaar over. Het grootste internationale vliegveld, Charles de Gaulle, heeft bijvoorbeeld een TGV station onder het vliegveld, zodat als je de trein uit stapt, de roltrap neemt en in de terminal uitkomt.
Ook een reis naar het buitenland is geen moeilijke onderneming. Zo gaan er ook vluchten van de meeste regionale vliegvelden naar landen als Nederland, Engeland, Zwitserland, Duitsland en Italië. 

Ook het telefoon netwerk in Frankrijk is goed voor elkaar. Er zijn meerdere providers, maar ze zijn eigenlijk allemaal net zo goed. Er is gratis wifi in alle openbare ruimten maar ook in de meer toeristische gebieden is het op de meeste plaatsen beschikbaar. 

4. Goede gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een van de beste ter wereld en is zelfs meerdere keren uitgeroepen als dé beste van de wereld. Een bezoek aan een dokter kost meestal ongeveer € 30 en na 3 maanden verblijf in het ziekenhuis krijg je 70% vergoed. Ziekenhuizen zijn netjes, staan hoog aangeschreven en specialistische vergoedingen worden door de overheid vastgesteld. De prijzen van medicijnen liggen erg laag en mocht je een ziekte als diabetes, kanker of bijvoorbeeld nierfalen krijgen, wordt alle medicatie vergoed.

5. De bevolking

Hoewel sommige mensen in Nederland daar anders over denken, vinden wij de Fransen erg beleefd en vriendelijk. Ze hebben een goed gevoel voor humor en zijn erg gastvrij. Als je de taal nog niet goed spreekt, maar wel probeert om in het Frans wat zinnetjes te maken, waarderen Fransen dat en helpen ze je om de taal machtig te maken.

Ons unieke concept: de SCI+

Een huis in Frankrijk financieren is als buitenlander steeds moeilijker, aangezien een hypotheek niet of nauwelijks meer mogelijk is. Om toch trotse bezitter van een stukje Frans grondgebied te kunnen worden, bieden wij een SCI+ oplossing aan. Hierbij zijn er nog meer juridische, financiële en fiscale voordelen. Ben je benieuwd? Download dan onze brochure en lees alles over de mogelijkheden van een SCI+ die jou kunnen helpen om je droom waar te maken!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen