Een echt herfst stoofpotje! Maar deze Franse stoof van kastanjes en appel leent zich ook bij uitstek als bijgerecht voor bijvoorbeeld een winters menu of met Kerst. 

Voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 320 gram tamme kastanjes (uit een blik of vacuüm)
  • 2 appels (het liefst Gala)
  • 40 gram amandelen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 1 rode ui
  • 25 gram boter
  • 4 takjes tijm

Recept Franse stoof met kastanjes en appel

  • Pel en snijd de ui fijn
  • Snijd de vijgen in vieren
  • Hak de amandelen fijn
  • Warm de boter in een pan en fruit het uitje aan
  • Was de appels en snijd ze eerst in vieren en daarna in dunne plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • Doe de plakjes appel in de pan en bak dit 5 minuutjes aan voordat je de vijgen, de kastanjes, de gehakte amandelen en de tijm toevoegt
  • Meng het geheel goed en laat het 15 minuten op zacht vuur pruttelen

2 reacties

  1. Kalkoenfilet is het hoofdgerecht van mijn kerstmenu met thema modern Frans . Ik voeg wat salie, appel en pruimen toe en stoof het geheel in een tomatencoulis met speculaaskruiden. Zo krijg je een mooi winters gerecht. Serveer dit met wat kastanjes en zoete aardappelfrietjes uit de oven en je hebt een echte kerstcombinatie. Makkelijk van tevoren voor te bereiden (ook een pre).

Geef een antwoord