Een echt herfst stoofpotje! Maar deze Franse stoof van kastanjes en appel leent zich ook bij uitstek als bijgerecht voor bijvoorbeeld een winters menu of met Kerst.
Voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
- 320 gram tamme kastanjes (uit een blik of vacuüm)
- 2 appels (het liefst Gala)
- 40 gram amandelen
- 4 gedroogde vijgen
- 1 rode ui
- 25 gram boter
- 4 takjes tijm
Recept Franse stoof met kastanjes en appel
- Pel en snijd de ui fijn
- Snijd de vijgen in vieren
- Hak de amandelen fijn
- Warm de boter in een pan en fruit het uitje aan
- Was de appels en snijd ze eerst in vieren en daarna in dunne plakjes van ongeveer 1 cm dik
- Doe de plakjes appel in de pan en bak dit 5 minuutjes aan voordat je de vijgen, de kastanjes, de gehakte amandelen en de tijm toevoegt
- Meng het geheel goed en laat het 15 minuten op zacht vuur pruttelen