Search
Close this search box.
stoof kastanjes

Franse stoof van kastanjes en appel

Een echt herfst stoofpotje! Maar deze Franse stoof van kastanjes en appel leent zich ook bij uitstek als bijgerecht voor bijvoorbeeld een winters menu of met Kerst. 

Voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 320 gram tamme kastanjes (uit een blik of vacuüm)
  • 2 appels (het liefst Gala)
  • 40 gram amandelen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 1 rode ui
  • 25 gram boter
  • 4 takjes tijm

Recept Franse stoof met kastanjes en appel

  • Pel en snijd de ui fijn
  • Snijd de vijgen in vieren
  • Hak de amandelen fijn
  • Warm de boter in een pan en fruit het uitje aan
  • Was de appels en snijd ze eerst in vieren en daarna in dunne plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • Doe de plakjes appel in de pan en bak dit 5 minuutjes aan voordat je de vijgen, de kastanjes, de gehakte amandelen en de tijm toevoegt
  • Meng het geheel goed en laat het 15 minuten op zacht vuur pruttelen

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen