Zoek
Sluit dit zoekvak.
vintage shoppen parijs

Vintage shopping in Parijs: de beste winkels & tips

Vintage shopping tips in Parijs: Bon shopping!

Tweedehands shoppen in Parijs? De stad aan de basis van merken als Dior, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton en Hermès? Niks is onmogelijk; ook de Fransen houden van vintage en moeten op de kleintjes letten. In de modestad zijn dan ook heel veel leuke tweedehandswinkels te vinden; uiteenlopend van kiloshops tot vintage chique. De meeste vintagewinkels vind je in de Marais, maar ook in andere wijken kom je er genoeg tegen. Handig weetje: in het Frans noemen ze dit soort winkels een ‘friperie’. Het woord ‘fripes’ komt van het oud-Franse woord ‘frepe’ dat doekje betekent: stuk stof zonder waarde.

Marais - kiloshop

De meeste vintage kleding per vierkante meter kom je tegen in de Rue de la Verrerie in de wijk Le Marais, een voormalige Joodse buurt. Hier koop je betaalbare kringloopmode, voor een paar tientjes heb je een flinke stapel. Een fenomeen is Free’p’star  (Rue de la Verrerie 52 en 61); hier kom je de hipsters van Parijs tegen, al graaiend in bakken met alles voor een euro. Daarnaast is de Kilo Shop op een paar deuren verder een aanrader (Rue de Verrerie 69-71). Geen doorsnee tweedehands kledingwinkel, echt een heel ander concept. Om te beginnen ruikt het er lekker fris en is alles gerangschikt op kleur en soort. Net alsof je in een normale winkel bent. En inderdaad, zoals de naam al doet vermoeden, koop je hier kleding op gewicht. Van colberts tot Adidasjasjes, van leren jassen tot bloemetjesjurken, je betaalt per kilo. Elk kledingstuk is gelabeld met een kleur en bij elke kleur hoort een bepaalde kiloprijs. In de winkel staan op verschillende plekken weegschalen om af te wegen hoeveel je uiteindelijk betaalt aan de kassa.

Saint-Germain-des-Prés - tweedehands chique

Voor tweedehands chique moet je naar het Amsterdam-Zuid van Parijs: in de dure wijk Saint-Germain-des-Prés. Op een half uur lopen van Le Marais, via een prachtige route over de Pont Neuf. Hier vind je vintagewinkels met onvervalste Franse haute couture. Niet goedkoop overigens. Zo bestaat er een petiterig winkeltje met de toepasselijke naam Little Box waar je vintage Prada’s en klassieke Chanel jasjes kunt shoppen. Alle bekende merken zijn present. In de boetiek ‘Les 3 Marches de Cathérine B’, eveneens piepklein en tot de nok toe gevuld, vind je unieke Hermès tassen, echte carrés en alles van Chanel. De boetiek is te vinden op Rue Guisarde nummer 1. Helaas moet je voor deze chique vintage wel een stuk dieper in de buidel tasten. Toch blijft het superleuk om er rond te snuffelen.

Verschillende plekken in Parijs - Emmaüs

Minder prijzig en van een heel andere orde zijn de kleding, tassen, schoenen en accessoires die je vindt in de verkoophallen van Emmaüs. Deze van oorsprong Franse stichting bestaat al meer dan 70 jaar en zamelt geld in voor goede doelen via de verkoop van allerlei spullen. Van serviesgoed tot gedragen kleding; mensen staan alles gratis af aan de stichting. Eigenlijk is het een permanente brocante, waar je heerlijk rond kunt neuzen. En waar elke centime naar het goede doel gaat. Ooit werd Emmaüs opgericht door Abbée Pierre; een van de meest geliefde mannen van Frankrijk. Hij zette zich in voor de allerarmsten en inspireert nog steeds tot naastenliefde. Emmaus is te vinden op meerdere adressen in Parijs, onder andere Emmaüs Beaumarchais: 22, boulevard Beaumarchais, L’Appertement d’Emmaüs: 104 Rue d’Aubervilliers, Emmaüs Défi: 40 Rue Riquet

PS: Zoek je een overzicht van Parijse vintage winkels, kijk dan hier. Bon shopping!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen