Deze week is onze boekentip: Verleidelijke Provence van Jolanda Bruin. 

De Provence is waarschijnlijk de meest geliefde vakantiebestemming van Nederlanders die naar Frankrijk gaan. En niet zo gek, aangezien de zon er vaak schijnt, de lavendel ruikt heerlijk en de zee is helder blauw.
Er is al zoveel over deze regio geschreven, dat je je af kunt vragen of een nieuwe reisgids daar iets aan toevoegt. De Nederlandse auteur, die in de Provence woont, is het toch gelukt een goede reisgids te schrijven. Ze schrijft namelijk net met een andere invalshoek.

Samenvatting

De Provence is, naast Parijs en de Côte d’Azur, de streek waar in de zomer graag toeristen neerstrijken. Over de Provence en de toeristische pleisterplaatsen zijn al veel reisgidsen geschreven en niet zonder reden, het is hier prachtig! Voor dit boek is Jolanda Bruin niet alleen op zoek gegaan naar mooie plekken om te bezoeken, maar heeft zij zich op haar speurtocht laten leiden door de legendes, volksvertellingen, tradities en folklore uit de streek. Haar tocht bracht haar naar sprookjesachtige plekken met ieder hun eigen verhaal en heeft haar in aanraking gebracht met creatieve mensen, oude gebruiken en traditionele gerechten. Daarnaast is het boek een wegwijzer naar al die leuke en bijzondere winkeltjes, restaurants en bezienswaardigheden die vooral bekend zijn onder de lokale bevolking.

Bestel hier de Verleidelijke Provence:

var bol_sitebar={"id":"bol_1597216540785", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000102248651","familyId":"9200000102248651","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Verleidelijke%20Provence%2C%20Jolanda%20de%20Bruin","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email