De 10 beste Franse series op Netflix

Nu we met z’n allen binnen moeten blijven, is er ook meer tijd om series te kijken. Om een beetje in Franse sferen te blijven, hebben we de leukste en spannendste Franse series op Netflix voor je op een rijtje gezet. Met deze watchlist ben je voorlopig wel even zoet en kun je je Frans een beetje ophalen.

Zone Blanche

Zone Blanche verwijst naar een gebied in Frankrijk waar er geen bereik is. In het fictieve dorpje Villefranche, dat omringd wordt door een uitgestrekt bos, ligt het moordcijfer zes keer hoger dan de rest van Frankrijk. Openbaar aanklager Siriani gaat op onderzoek uit en stuit op een duister geheim.
Er staan inmiddels 2 seizoen van Zone Blanche op Netflix. Een goede serie als je op zoek bent naar een spannend verhaal!

La Mante

Wat ook zéker een spannende serie is, is La Mante: een mini serie van zes afleveringen. In Parijs is de politie op zoek naar een seriemoordenaar die moorden op exact dezelfde manier pleegt als de beruchte moordenares Jeanne Deber, die daarvoor al jaren achter tralies zit. De politie moet wel met haar samenwerken om de copycat te pakken. Haar voorwaarde: dat ze wil samenwerken met haar zoon, die rechercheur is. De afleveringen duren ongeveer 55 minuten. Perfect om te bingewatchen dus!

Marseille

Deze Franse serie wordt ook wel de Franse House of Cards genoemd. In deze politieke dramaserie volgen we de burgermeester van Marseille (Gérard Depardieu) en alle perikelen rondom de machtsstrijd tussen hem en zijn voormalig protégé. Er zijn 2 seizoen beschikbaar.

Le Chalet

In deze zesdelige miniserie vieren een stel vrienden in een afgelegen vakantiehuis vakantie. Al snel blijkt dat ze opgesloten zitten in een dodelijke val en de een na de ander komt te overlijden. Hun dood blijkt te maken te hebben met dingen die twintig jaar eerder zijn gebeurd.

Glacé

Glacé, ook wel bekend als The Frozen Dead op Netflix, is gebaseerd op een boek van Bernard Minier. Op 2000 kilometer in de Pyreneeën wordt een macabere ontdekking gedaan: het kadaver van een onthoofd paard. Het onderzoek is in handen van het rechercheteam uit Toulouse. Al vrij snel wordt duidelijk dat een gevaarlijke seriemoordenaar ermee te maken heeft.

La Forêt

La Forêt is een onheilspellende serie die zich afspeelt in de Franse Ardennen. Een meisje verdwijnt uit een rustig dorpje nadat ze midden in de nacht haar lerares heeft gebeld. De plaatselijke politie en een bezorgde lerares ontdekken allerlei achterliggende geheimen die het hele dorp bezig houden. Gaandeweg krijgt het verhaal een andere wending.

La Bazar de la Charité

Deze historische Franse serie opent met een verwoestende brand. Deze brand haalt het leven van meerdere vrouwen overhoop. De drie vrouwen overleven de brand, maar moeten hun leven proberen op te pakken in een door mannen gedomineerde wereld. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en telt 8 afleveringen van zo’n 50 minuten.

Marianne

In deze Franse horrorserie draait het om een romanschrijfster die niet weet wat haar overkomt als blijkt dat haar gruwelijke verhalen echt uitkomen. Ze keert terug naar haar geboortestad om de demonen uit het verleden te confronteren, wat resulteert in een angstaanjagende horrorverhaal. Hoewel Marianne goed scoort bij Netflix, is er toch besloten om geen tweede seizoen te maken.

Une Chance de Trop

Une Chance de Trop is een serie die gemaakt is op basis van het boek No Second Chance van de Amerikaanse schrijver Harlan Coben. Arts Alice Lambert maakt ‘s ochtends de fles van haar zes maanden oude dochter klaar als er ineens twee schoten klinken. Als ze later ontwaakt uit een coma, blijkt dat haar man vermoord is en haar kind ontvoerd. Lambert zet alles op alles om haar kind te vinden en uit te zoeken wie haar man heeft vermoord.

Dix Pour Cent

We sluiten deze top 10 van beste Franse series op Netflix af met een van de grappigste series. Dix Pour Cent gaat over een agentschap in Parijs dat in een crisis belandt en alles op alles moet zetten om klanten te behouden. Aangezien het impresariaat voornamelijk bekende Fransen heeft, moeten ze er alles aan doen om hen tevreden te houden. Inmiddels staan er al 4 seizoenen op Netflix, dus dan heb je voorlopig wat te kijken.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email