Tartelette met picodon en courgette

De Picodon is een Franse kaas uit de Ardèche en de Drôme. Picodon wordt in allerlei lokale gerechten gebruikt, zowel warme als koude gerechten. De kaas heeft een vrij specifieke smaak door de volle geitenmelk. Wij maakten een recept van tartelette met courgette en deze lekkere kaas. Heerlijk voor bij de aperitief of als bijgerecht.

Bereidingstijd 40 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kleine taart/bakvormpjes
  • 2 picodons
  • 4 courgettes
  • 300 gram pâte brisée (kijk voor het recept hier)
  • 3 eieren
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 15 cl slagroom
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Maïzena
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • wat boter om in te vetten

Recept tartelette met courgette

  • Was de courgettes, snijd ze in de lengte, haal de pitjes er met een lepel uit en rasp de courgettes
  • Verwarm in een pan 2 eetlepels van de olijfolie en bak de courgettes 15 minuten totdat er geen vocht meer is
  • Haal de pan van het vuur en voeg de nootmuskaat en de oregano toe
  • Prak de geitenkaas fijn en meng de slagroom, Maïzena, de eieren en de courgette er doorheen
  • Verwarm de oven voor op 180 º C en snijd de picodons in de breedte in tweeën
  • Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met de bloem voordat je ze met de pâte brisée bekleedt
  • Verdeel het courgettemengsel over de vormpjes en leg in het midden van elke vorm een stuk picodon
  • Giet nog een beetje olijfolie over elke vormpje voordat je ze in de oven afbakt voor 25 minuten
  • Serveer de tartelettes met wat pampoenpitjes