Boekentip: Rustiek kamperen

Deze week is onze boekentip: Rustiek kamperen in Frankrijk van Bert Loorbach. 

Nu de Franse grenzen weer open zijn, boeken veel Nederlanders een vakantie naar Frankrijk. Veel daarvan kiezen voor een kampeervakantie. Ben jij op zoek naar een camping waar je deze zomer kunt verblijven? Heel begrijpelijk dat je dan voor een camping kiest die niet zo druk is. Op die manier kost afstand houden geen enkele moeite. Met behulp van het boek Rustiek kamperen in Frankrijk vind je talloze rustige plekjes in Frankrijk waar je kunt genieten van je zomervakantie. Perfect voor het ontlopen van de toeristen massa en kunt genieten van de natuur!

In de gids staan in totaal 200 kleinschalige campings die ruime plaatsen hebben en waarbij de nadruk op rust ligt, in plaats van amusement. 

Samenvatting Rustiek kamperen in Frankrijk

De serie Rustiek Kamperen heeft in de afgelopen 15 jaar een cultstatus verworven bij liefhebbers van kleinschalig kamperen in de natuur.

Met deze splinternieuwe gids, geschreven door Bert Loorbach, heb je de beste selectie van rustieke campings in Frankrijk bij de hand. De prachtige en veelzijdige natuur gecombineerd met de rijke cultuur, het lekkere eten en het goede klimaat maakt dit land tot een perfect kampeerland. Van de witte krijtrotsen in het noorden tot de lavendelvelden in de Provence en van de vakwerkhuizen in de Elzas tot de wijnvelden in de Bordeaux, overal is wel een prachtig gelegen, natuurlijk terrein gevonden. Hiertussen zitten zeer veel nieuwe campings. Hierbij is gebruik gemaakt van duidelijke selectiecriteria met de nadruk op: rust, ruimte, omgeving, ontvangst, kleinschaligheid en sfeer. 

Geen camping is gelijk aan de andere. Je zult piepkleine basale campings aantreffen, prachtige natuurcampings en soms verrassend comfortabele terreinen. Wat deze 200 campings allemaal gemeen hebben, is het predicaat rustiek: ver van de drukte, de massaliteit en de onpersoonlijkheid.

var bol_sitebar={"id":"bol_1594289172932", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000107966789","familyId":"9200000107966789","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Rustiek%20Kamperen%20-%20Rustiek%20Kamperen%20in%20Frankri...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};