Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boekentip: Retour de France

Deze week is onze boekentip: Retour de France van Peter Giesen. 
Peter Giesen werkte vijf jaar als correspondent voor de Volkskrant in Parijs. In zijn boek beschrijft hij deze vijf jaar correspondentschap in Frankrijk aan de hand van de legendarische Route Nationale 7 van Parijs naar de Côte d’Azur.

Dit boek geeft een goed beeld van Frankrijk, waarbij er veel historische informatie wordt gegeven zonder dat het saai wordt. De auteur verklaart het heden vanuit historische processen en beschrijft daarin de eigenaardigheden van Frankrijk.

Samenvatting Retour de France

Al decennialang is Frankrijk ons favoriete vakantieland. Tegenwoordig rijden we met hoge snelheid over de autoroute naar het zuiden, maar vroeger was het de kronkelende Route 7 die ons vanuit Parijs dwars door talloze steden en dorpen naar de Côte d’Azur leidde. Over deze route nostalgique trekt Volkskrant-correspondent Peter Giesen dwars door Frankrijk, op zoek naar de ziel van het land. Onderweg naar het zuiden schrijft hij over de islam in de banlieues, de hofcultuur van Versailles, het belang van het katholieke geloof in Nevers, alsook over de kunst, de auto-industrie, de landbouw en de beroemde gastronomie. Over een land dat keer op keer probeert aansluiting te vinden bij de moderne tijd, om zich telkens weer te laven aan dat kleurrijke verleden. Retour de France is een hernieuwde kennismaking met een land waar volgens sommigen zelfs God een zomerhuis zou willen hebben.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen