Boekweitquiche met flespompoen en geitenkaas

Deze pompoen quiche is echt heerlijk en niet ingewikkeld om te maken! Hoewel pompoen in een gerecht soms wat zwaar kan zijn, is deze quiche juist vrij licht en daarom geschikt voor elk jaargetij. De quiche is trouwens ook nog eens glutenvrij omdat we boekweitmeel hebben gebruikt.
Het voordeel van de pompoen quiche is dat je ‘m zowel warm als koud kunt eten en van tevoren kunt maken. 
We hebben de flespompoen even geroosterd in de oven, maar je zou deze eventueel ook kort kunnen bakken. We gebruikten overigens voor dit recept een flespompoen, omdat die wat zachter is (dus makkelijker te verwerken) en omdat die wat fijner van smaak is dan een gewone pompoen.

Bereidingstijd 60 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten voor de bodem

  • 125 gram boekweitmeel
  • 60 gram boter
  • 3 el water
  • 1/2 tl zeezout

Ingrediënten voor de vulling

  • 4 eieren
  • 250 geroosterde flespompoen in stukjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 1,2 dl melk
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl basilicum
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 handen spinazie

Recept boekweitquiche

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een taartvorm met een doorsnede van 26 cm in met wat boter
  • Meng het boekweitmeel en zout in een kom en prak met een vork de koude boter door het meel tot je korrels ter grootte van erwten hebt
  • Voeg het water toe en meng alles (let op: het deeg mag niet te droog worden, als dat wel zo is kun je een extra eetlepel water toevoegen)
  • Maak van het deeg een bal en rol die uit met een deegroller
  • Leg het deeg in de taartvorm en druk het voorzichtig op de bodem en tegen de zijkanten en prik er met een vork gaatjes in
  • Bak het deeg 10 minuten in de oven en meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling
  • Bak de quiche in 40 à 45 minuten af

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email