Search
Close this search box.
rechtstreeks met de trein naar zuid-frankrijk

Rechtstreeks met de trein naar Zuid-Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk heeft voor ieder wat wils: de kust, de natuur of de bergen. In de zomer is het over het algemeen zeer zonnig in het zuiden van Frankrijk en geniet je van lekkere temperaturen, om nog maar niet te spreken over het heerlijke eten en drinken. Niet verwonderlijk dus dat Zuid-Frankrijk een van de populairste vakantieoorden is onder Nederlanders. Zeker nu Zuid-Frankrijk in de zomer ook rechtstreeks bereikbaar is met de trein vanuit Nederland!

Zuid-Frankrijk nu ook rechtstreeks bereikbaar met de trein

Heerlijk! De zomer is begonnen en het zonnige Franse zuiden lonkt. Alleen die files op de autoroute… En die lange rijen op Schiphol… Niet zo’n aantrekkelijk vooruitzicht. Weleens gedacht aan de hogesnelheidstrein? Helemaal nu, want in juli en augustus organiseert Thalys Zon speciale treinreizen naar de Provence. Elke zaterdag instappen vanaf Amsterdam of Rotterdam en enkele uurtjes later sta je al in Valence, Avignon, Aix en Provence of Marseille. Zo relaxed ben je je vakantie nog nooit begonnen. Om je alvast te verheugen op al die mooie Franse steden, hierbij vast voor elke stad een speciale tip.

Ravioles eten in Valence

Valence wordt ook wel de poort naar het zuiden genoemd. Meteen als je het station uitstapt, proef je de sfeer van Zuid-Frankrijk, met pastelkleurige huizen en prachtig geplaveide straten. Wat je echt niet kunt overslaan? De culinaire specialiteit van de regio: de ravioles. Deze kleine vierkante pastakussentjes moet je geproefd hebben. Niet alleen vanwege het dunne deeg, maar juist omdat de vulling zo lekker is. Van AOC Comté kaas en Emmentaler tot geitenkaas en verse roomkaas met peterselie. Je eet de ravioles opgebakken door een salade, of opgediend in een pruttelende ovenschotel met spekjes.

rechtstreeks met de trein naar zuid-frankrijk

Flaneren in Aix-en-Provence

Net Parijs, maar dan vrolijker en zonniger gekleurd: dat is Aix-en-Provence (wel een slagje kleiner natuurlijk). Wandel langs het Cours Mirabeau, ook wel de Champs-Élysées van Aix-en-Provence genoemd. Winkel in het oude centrum met mooie architectuur en sla de Mazarin wijk met dure winkels en chique gebouwen niet over. Op dinsdag, donderdag en zaterdagochtend is er markt met brocante, lokale kaasjes en Provence wijn. En overal en nergens terrasjes, hier drink je een pastiche in de schaduw van grote platanen en palmbomen.

rechtstreeks met de trein naar zuid-frankrijk

Terug in de tijd in Avignon

Blikvanger van de historische stad Avignon zijn de 14e eeuwse stadswallen; je kunt er niet omheen, want ze zijn bijna vijf kilometer lang en hebben negen poorten om in de stad te komen. Maar de echte eyecatcher is natuurlijk het gotische meesterwerk het Palais des Papes in hartje Avignon. Een pauselijke residentie, gebouwd in de 14e eeuw toen Avignon een pauselijke stad was. In juli staat het paleis, en de stad, in het teken van het internationale straattheaterfestival. Een extra reden om meteen de trein te pakken!

rechtreeks met de trein naar zuid-frankrijk

Zwemmen en bootje varen in de Calanques van Marseille

Bij Marseille denk je misschien niet meteen aan prachtige natuur. Eerder aan het MuCem en de kathedraal bovenop de heuvel. Maar wist je dat je vanuit de Vieux Port met een boot binnen veertig minuten in het nationale park de Calanques bent? Een natuurgebied, gelegen tussen Marseille en Cassis, met kristalhelder water en verborgen strandjes, sommige met hagelwit zand. Een geweldige plek om te zwemmen, te wandelen, te peddelen met een kano of gewoon te genieten van de prachtige uitzichten.

Attentie, attentie, de trein naar Zuid-Frankrijk vertrekt over enkele minuten. Bon voyage!

Zuid-Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen