Search
Close this search box.

De 10 mooiste stranden van de Provence

Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn mooie stranden. En dat is niet voor niets, want aan de Côte d’Azur heb je nu eenmaal prachtige stranden!
Ben je op zoek naar de 10 mooiste stranden in de Provence? Wij stelden een top 10 samen.

Plage de l’Eléphant, Le Lavandou

Le Lavandou telt in totaal 12 stranden, waarvan het Plage de l’Eléphant het rustigst is. Dit strand is een prachtig klein ongetemd strand met fijn zand dat aan het oog onttrokken ligt. Om er te komen parkeer je je auto aan de kant van de weg en moet je nog 200 meter lopen en een trap af.

 

Calanque de Figuerolles, La Ciotat

Figuerolles is een kleine baai met prachtige kleuren. Bij mooi weer treft u er nog vaak schilders die dit mooie decor op een doek willen vastleggen. In deze inham is ook een restaurant en een klein hotel. 

 

Saint Honorat, Îles de Lérins

Om dit strand te kunnen bereiken moet je met de boot naar het eiland dat eigendom is van de dertig cisterciënzer monniken die in de Abdij van Les Lérines wonen. De kleine strandjes op Saint Honorat zijn erg rustig.

 

Plage de Notre Dame, Île de Porquerolles

Op dit eiland rijden geen auto’s dus om het strand te bereiken moet je met de fiets of een uurtje wandelen. Het fijne zandstrand wordt omringd door een groot dennenbos. 

 

Plage d’Agay, St. Raphaël

Sint Raphael heeft een vrij ruige kust maar de kleine kreekjes bij Plage d’Agay zijn ideaal voor gezinnen.

 

Plage de St. Aygulf, Fréjus

De rotsachtige kustlijn van Fréjus telt diverse kleine baaien met strandjes. Plage de St. Aygulf heeft een lang en breed zandstrand dat in een natuurgebied ligt. 

10 mooiste stranden provence

 

Plage de la Garoupe, Cap D’Antibes

Dit mooiste strand van de 48 stranden die Antibes en Juan-les-Pins tellen is een inham van een schiereiland. Het is tevens het startpunt van een wandeling langs de kust met adembenemende uitzichten en langs de talloze villa’s die langs het kustpad liggen.

10 mooiste stranden provence

 

Calenque d’En-Vau, Cassis

Calenque d’En-Vau is echt dé mooiste inham tussen kalkrotsen bij Cassis. Je moet er wel wat voor over hebben want het is zo’n anderhalf uur lopen vanaf de parkeerplaats maar dat maakt het besloten rustige strand helemaal goed. Het kleine strand met kiezelsteentjes heeft zulk mooi turquoise water dat je er wel in moet springen.

10 mooiste stranden provence

 

Plage de Pampelonne, St Tropez

Dit strand mag niet in het rijtje ontbreken, hoewel het zomers niet het aller rustigste strand is. Het strand is zo’n vijf kilometer lang maar wordt afgewisseld door kreekjes en inhammen. Veel mensen weten niet dat naast de drukke stranden met beachclubs er ook openbare stukken zijn waar je uit de drukte kunt genieten van de mooie natuur.

10 mooiste stranden provence

 

Piémançon Beach, le Camargue

Als laatste van deze 10 mooiste stranden in de Provence Piémançon Beach bij le Camargue. Om het strand te kunnen bereiken moet je eerst een stuk langs zoutvlaktes en lagunes lopen. Dit strand ligt aan de monding van de rivier de Rhône als een smalle strook tussen de zoutvlaktes en de Middellandse Zee.

10 mooiste stranden provence
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen