Artisjokkensoep met aardperen

Er zijn oneindig veel soorten soep te maken. Maar waar kies je dan voor? Om het je wat makkelijker te maken, delen we vandaag een recept met artisjokken. Veel mensen kennen deze heerlijke en gezonde groente niet echt, of gebruiken ze alleen als decoratie in huis. Jammer, want de artisjok is echt niet moeilijk om te bereiden.
Deze velouté van artisjokken en aardperen kan zowel warm als koud worden gegeten.
Hieronder vind je het recept van de artisjokkensoep.

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 6 grote artisjokken
  • 1 kilo aardperen
  • 2 citroenen
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 200 ml slagroom
  • 20 gram boter

Recept artisjokkensoep

  • Pel de artisjokken, bewaar de dikste blaadjes en snijd de stengel eraf
  • Breng een grote pan water en het sap van 1 citroen aan de kook
  • Als het water kookt, gooi je de artisjokkenbodems en de blaadjes erbij. Kook dit voor 15 minuten
  • Giet af en haal het pulp uit de bodems en van de blaadjes
  • Schil de aardperen en snijd ze in stukken
  • Smelt de boter in een hoge pan en fruit de uien daarin aan. Voeg na een paar minuten daar de aardperen aan toe
  • Bak even door en voeg dan de artisjokkenpulp, kippenbouillon en 1,5 liter water eraan toe
  • Laat dit alles 20 minuten doorkoken
  • Mix met een staafmixer alles en zeef de soep
  • Voeg de slagroom eraan toe en dien de soep op