Ben je een grote fan van witte chocolade en zelfgemaakte praliné? Maak dan heerlijke witte chocolade parfait met praliné met behulp van dit makkelijke recept!
Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten (+ 3 uur wachttijd)
Ingrediënten
- 3 eetlepels fijne kristalsuiker
- 1 espresso
- 125 gram grof gehakte witte chocolade
- 3 eidooiers
- 3 eetlepels marsala
- 250 ml slagroom
- 50 gram geblancheerde hele amandelen
- 80 gram fijne kristalsuiker
Recept Parfait van witte chocolade
- Doe de suiker en 4 eetlepels water in een pan
- Roer tot de suiker is opgelost en breng het suikerwater aan de kook
- Zet het vuur wat lager en laat het 4 minuten pruttelen
- Hak de chocolade in een keukenmachine fijn
- Schenk, terwijl de machine nog draait, de hete suikersiroop erbij, voeg de eidooiers, koffie en marsala toe en roer tot het mengsel glad is. Doe het mengsel in een kom
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom met een metalen lepel door het chocolademengsel en meng voorzichtig glad
- Verdeel het mengsel over zes kleine glazen. Zet de glazen op een dienblad, dek af en zet minstens 3 uur in de koelkast
- Voor de praliné: leg de amandelen op een licht ingevette bakplaat
- Giet de suiker en 60 ml water in een kleine pan. Roer tot de suiker is opgelost en breng het suikerwater aan de kook
- Kook het suikerwater 4 tot 5 minuten (totdat het karameliseert) zonder te roeren
- Giet de karamel over de amandelen. Laat de praliné hard worden, breek hem in stukken en hak hem grof. Bewaar de praliné in een luchtdichte trommel
- Laat de parfaits ongeveer 30 minuten goed koud worden in de koelkast
- Strooi wat gehakte praliné over de parfaits en schenk er eventueel een scheutje marsala overheen voordat je ze serveert