Search
Close this search box.
oplossing voor je tweede huis in frankrijk als je er niet bent

Oplossing voor je tweede huis in Frankrijk als je er niet bent

Jonge onderneemster helpt tweede huisbezitters in Frankrijk

“Ik stap meteen in een schoon bed, heerlijk! Zo fijn om thuis te komen!” Zomaar een reactie van één van de klanten van de 25-jarige Christine Kuijsters. Zij startte in oktober vorig jaar in de Auvergne haar bedrijf ‘La Conciergerie d’Ici’ waarvoor ze de verhuur en het onderhoud van woningen van tweede huizenbezitters verzorgt. Dé oplossing voor je tweede huis in Frankrijk als je er niet bent.

Verhuur en onderhoud is eenvoudig te realiseren

“Eigenlijk kwam het idee heel geleidelijk”, vertelt ze enthousiast. “Een vriend van mijn ouders heeft een tweede huis in de buurt en vroeg me of ik de verhuur wilde regelen via Air B&B. Daarna kwam de vraag van Amerikaanse kennissen met een tweede huis, of ik wilde checken hoe hun huis erbij stond en het wilde schoonmaken voor hun terugkomst. Toen ging er bij mij een lampje branden. Verhuur en onderhoud van huizen is makkelijk te realiseren. Je zet een website op, maakt wat flyers en visitekaartjes en laat jezelf zien op social media.”

Idee kwam tijdens Corona lockdowns

Ooit verhuisde ze als elf maanden oude baby met haar Nederlandse ouders naar het Franse Auzon in de Auvergne waar de familie een restaurant opstartte. Na haar opleiding aan de hotelschool koos ze toch voor het toerisme en werkte bij reisbureau Thomas Cook en het toeristenbureau in de omgeving. Thuis tijdens de lockdowns kwam ze op het idee voor zichzelf te beginnen en zette ze de ‘La Conciergerie d’Ici’ op. 

Flesje wijn en opgemaakte bedden

Mensen beginnen haar inmiddels te kennen. “Ik heb verschillende huizen; woningen die worden verhuurd en tweede huizen die ik onderhoud. Allemaal in de regio Auvergne. Als ik van de eigenaren een appje krijg ‘ik kom over twee weken’ dan zorg ik dat alles klaarstaat. Zo zet ik het warm water aan en de koelkast, maak ik de bedden op en staat er vaak een flesje wijn klaar. En in de periode dat ze er niet zijn, zorg ik voor de planten, het tuinonderhoud en leeg regelmatig de brievenbus.”

Persoonlijk contact is enorm belangrijk

Voor Christine is het een voorwaarde de eigenaar van het huis te kennen. “Persoonlijk contact is superbelangrijk. Als het klikt, maak ik me het huis eigen en bezoek ‘t in mijn eentje. Ik zet de woning op een verhuursite, zorg dat het is verwarmd voordat de huurders komen, ontvang hen, ben hun contactpersoon en na afloop zorg ik dat alles er weer tiptop uitziet. Er zijn ook eigenaren die alleen iemand nodig hebben om huurders te ontvangen, en dat is ook helemaal prima.”

Dorpjes komen weer tot leven

Vakantiegangers zijn over het algemeen in een goed humeur en komen om de regio te ontdekken. Dat werkt heel motiverend voor Christine. “Door mijn werk laat ik de dorpjes weer leven, de luiken gaan open en de huizen worden weer gebruikt. Ook de winkels in de omgeving hebben er profijt van, net zoals de musea. Ik heb zelfs een toeristische gids gemaakt, zodat mensen de Auvergne kunnen ontdekken. Waar kun je lekker eten? Wat is er mooi om te zien? Het is hier echt geen coin perdu! Je kunt hier fietsen, kano’s huren en klimmen. Er zijn prachtige gorges en rivieren met strandjes. Voor mij is het in elk geval een plezier om van het ene naar het andere huis te rijden, door deze geweldige regio.”

Veel vraag naar vakantiewoningen

Ze merkt dat er na Corona veel vraag is naar vakantiewoningen. “Gîtes en huizen zijn enorm in trek, mensen willen toch liever op zichzelf zijn tijdens hun vakantie. Ik denk dat ik op de lange termijn medewerkers nodig heb, want ik kan in het hoogseizoen moeilijk op twee plekken tegelijk zijn. Gelukkig helpt mijn familie me nu, en liggen sommige huizen dicht in de buurt.” 

Zwitsers zakmes

Soms heeft Christine het gevoel alsof het haar eigen huizen zijn. “Ik ken ze als mijn broekzak, soms nog beter dan de eigenaren zelf. Ook leer ik enorm veel. Kachels aanmaken bijvoorbeeld, gasflessen verwisselen, toiletten repareren. Ik word een soort ‘couteau Suisse’ – Zwitsers zakmes. Ik wil graag veel leren, ook van mijn fouten, zodat ik straks beter leiding kan geven.”

Eerste prijs

De jonge onderneemster won laatst de 1e prijs als startup die de regio Auvergne weet te boosten. “5000 euro! Ik was super verrast! Dat geld wil ik gebruiken voor een grotere auto, waarmee ik makkelijker mijn spullen kan vervoeren om van huis naar huis te rijden.”

PS: wil je meer weten over Christine en haar bedrijf, volg haar dan via Instagram of Facebook   @laconciergeriedici of kijk op haar website ‘La Conciergerie d’Ici’

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen