Zoek
Sluit dit zoekvak.
wedstrijdlocaties olympische spelen frankrijk

Olympische Spelen in Frankrijk: diverse wedstrijdlocaties

Kun je niet wachten tot de Olympische Spelen in Frankrijk deze zomer van start gaan? Weet dan: niet alle wedstrijden vinden plaats in Parijs. Ook steden als Lille, Lyon en Marseille staan in het teken van de Olympische Spelen. Dus plan een mooie rondreis, goed te doen per TGV, en jij zit bij elke wedstrijd vooraan! 

Praktische informatie

De wedstrijden starten vrijdag 26 juli en duren tot en met zondag 11 augustus, terwijl de Paralympische Spelen van woensdag 28 augustus tot en met zondag 8 september plaatsvinden. Check op Paris 2024 welke sporten op welke plekken te zien zijn, in heel Frankrijk.

Olympische Spelen in Parijs

Beachvolleybal onder de Eiffeltoren, skateboarden en basketbal bij Place de la Concorde en paardrijden in de tuinen van Château de Versailles? Klinkt geweldig toch? Verder zijn speciaal voor de spelen een nieuw Olympisch zwembad langs de Seine gebouwd, waar je kunt genieten van synchroonzwemmen, duiken en waterpolo. Ook zijn het Grand Palais Éphémère en Arena Porte de la Chapelle uit de grond gestampt; plekken voor o.a. badmintonwedstrijden en turnen.

Andere evenementen in Parijs

Naast sportwedstrijden zijn ook andere evenementen bij te wonen. Zoals de spectaculaire openingsceremonie op de Seine en de dagelijks parade van de medaillewinnaars (tussen 16.30 en 22.30) bij Trocadero. Ook heeft ieder arrondissement z’n eigen straatfeest en is de stad ingedeeld in verschillende fanzones en Olympische dorpen. Wil je graag de Nederlandse sporters ondersteunen, kom dan naar Parc de la Villette: onze toppers worden ingehuldigd in het TeamNL Huis.

Lille

Vanuit Parijs reis je in een uurtje met de TGV naar Lille. In deze stad zijn het basketbal (tussen 27 juli en 5 augustus) en handbal (25 juli tot 11 augustus) bij te wonen. De wedstrijden zijn in Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d’Ascq; een prachtig sportcomplex en de thuishaven van voetbalclub Lille OSC, met een capaciteit van ongeveer 50.000 toeschouwers. De handbalfinales, zowel vrouwen als mannen, zijn te zien in het weekend van 10/11 augustus.

Marseille

De havenstad Marseille is natuurlijk dé ideale locatie voor de Olympische zeilwedstrijden. Deze vinden plaats in de Marseille Marina, de grote jachthaven van de stad. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema van Marseille. Leuk om te weten: naast windsurfen, catamaran zeilen en zeilen op een rubberboot (dinghy) is kitesurfen de nieuwste loot aan de stam. Mocht je hier fan van zijn, sla dan je slag! Neem vanuit Parijs de TGV naar Marseille: 3 uur reizen.

Voetbal op de Olympische Spelen

Bordeaux, Nantes, Lyon, Saint-Etienne, Nice en Marseille zijn de zes Franse gaststeden die tijdens de Olympische Spelen hun voetbalschoenen uit de kast mogen trekken. Met name Lyon, stad van voetbalclub Olympique Lyonnais, staat deze zomer in het teken van voetbal. Vanuit Parijs is de stad in 2 uur te bereiken met de TGV. Met maar liefst elf wedstrijden in het ultramoderne Groupama Stadium; het derde stadion van Frankrijk met een capaciteit van bijna 60.000 toeschouwers. Benieuwd waar en wanneer de wedstrijden plaatsvinden? Bekijk dan het voetbalschema waar alle Franse steden staan vermeld.

Naar Frankrijk deze zomer

Wil je deze zomer Parijs en andere Franse steden bezoeken als toerist? Plan je citytrip dan vooral buiten de Spelen om. Dan heb je in elk geval nog kans om een (betaalbaar) hotel te vinden. Het wordt erg druk in de steden en veel horecagelegenheden sluiten vanwege veiligheidsredenen.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen