Voor 24 stuks
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
- 24 verse oesters, in de halve schelp
- 2 rijpe tomaten
- 2 sjalotjes
- 2 kleine rode chilipepers
- 3 eetlepels korianderblaadjes
- 1 eetlepel limoensap
Recept oester met tomaat en chilipeper
- Haal de oesters uit hun schelp en was de schelpen in heet water en dep ze droog
- Leg de oesters op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast
- Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes
- Hak de sjalotjes, de chilipepers en de koriander fijn
- Meng de tomaten, sjalotjes, rode peper en koriander in een kom
- Roer het limoenschap erdoor en breng op smaak met zout en peper
- Leg de oesters weer terug in hun schelp en schep een theelepel salsa op elke oester
- Serveer met extra schijfjes limoen voor als je er nog wat meer limoensap over wilt