Voor 24 stuks

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 24 verse oesters, in de halve schelp
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 kleine rode chilipepers
  • 3 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 eetlepel limoensap

Recept oester met tomaat en chilipeper

  • Haal de oesters uit hun schelp en was de schelpen in heet water en dep ze droog
  • Leg de oesters op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast
  • Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes
  • Hak de sjalotjes, de chilipepers en de koriander fijn
  • Meng de tomaten, sjalotjes, rode peper en koriander in een kom
  • Roer het limoenschap erdoor en breng op smaak met zout en peper
  • Leg de oesters weer terug in hun schelp en schep een theelepel salsa op elke oester
  • Serveer met extra schijfjes limoen voor als je er nog wat meer limoensap over wilt