Search
Close this search box.
boek frankrijk in 50 klanken

Boek Frankrijk in 50 klanken

Als je gek bent op Frankrijk, is er niets leukers dan ook in Nederland een beetje te kunnen genieten van Frankrijk. Dat kan op verschillende manieren, maar ook door er een boek bij te pakken. Daarom delen wij af en toe een boek dat zich afspeelt in Frankrijk, of dat op een andere manier over het land gaat zodat je je een beetje in la douce France waant.

Frankrijk is een gevarieerd land, en dat kan schrijver Caspar Visser ’t Hooft weten aangezien hij de afgelopen 30 jaar op zeer verschillende plekken in het land gewoond. In 2017 verscheen er al een selectie van zijn columns in de bundel Frankrijk in 50 fragmenten. Het vervolg daarvan werd Frankrijk in 50 klanken.

Caspar Visser ’t Hooft kent het land als geen ander en dat is te merken in het boek. Het boek bestaat uit beschouwingen over Frankrijk, waarbij je het land van een andere kant leert kennen. Veel Nederlanders kennen immers Frankrijk alleen van de zomervakantie of een weekendje Parijs. Uit alle verhalen blijkt wat het land verbindt. Je leest over streken waar hij doorheen is gereden en mensen die hij heeft ontmoet.

Meerdere schrijvers

Casper Visser ’t Hooft heeft voor zijn meest recente boek ook andere schrijvers gevraagd eraan mee te werken. Dit zijn stuk voor stuk schrijvers die een band hebben met Frankrijk, namelijk: Nelleke Noordervliet, Anneloes Timmerije, Ariejan Korteweg, Bart van Loo, Ineke Holzhaus, Ingrid Vander Veken, Julia Fortuin, Paul Gellings, Peter Hagtingius, Renée Vonk en Willem van Toorn. Van elk van deze auteurs is een tekst (column, gedicht, briefwisseling) in de bundel opgenomen.

De schrijvers nemen je kriskras mee door heel Frankrijk. Zo reis je naar de Riviera, de Pyreneeën, Le Puy en via de Vercors naar de Franse Alpen. Ook Parijs en Versailles worden niet overgeslagen. Daarna word je dwars door de Cevennen, via de Provence en Uzes, naar Carpentras meegenomen. Je reist als het ware ook door de tijd, naar de Middeleeuwen, de tijd van de zonnekoning, van de Franse Revolutie, en de tijd van Napoleon.

Het boek Frankrijk in 50 klanken is een bundel om te lezen en om te bladeren. Voor wie maar niet genoeg kan hebben van Frankrijk en van de Fransen!

Bestel hier het boek Frankrijk in 50 klanken van Caspar Visser ’t Hooft

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen